nedelja , 21 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Univerzitet Crne Gore: Treći upisni rok u septembru

Univerzitet Crne Gore: Treći upisni rok u septembru

Univerzitet Crne Gore raspisan početkom septembra, u III upisnom roku, Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/23. godinu, saopšteno je iz te obrazovne institucije.

„U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Univerzitet Crne Gore će organizovati elektronsko prijavljivanje na ovaj konkurs. Samo u izuzetnim slučajevima, (kada uu registrima ne postoje podaci o postignuću u srednjoj školi, u slučaju stranih državljana, državljana Crne Gore koji su srednju školu ili dio završili van Crne Gore i slično), kandidat je dužan da dostavi prijavu i originalne potrebne dokumente. studentskoj službi organizacione jedinice”, navodi se u saopštenju.

Pravo prijava na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

“Informacije o broju preostalih mjesta koja će se finansirati iz Budžeta Crne Gore biće data u Konkursu, koji će početkom septembra biti objavljen u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore (www.ucg.ac.me). Za blagovremenu informaciju o konkursu, savjetujemo kandidatima da prate zvanični sajt UCG i profile UCG na društvenim mrežama”, zaključuje se u saopštenju.
Izvor-CdM

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.