ponedeljak , 22 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Upokojio se u Gospodu protosinđel Manastira Svete Trojice u Pljevljima

Upokojio se u Gospodu protosinđel Manastira Svete Trojice u Pljevljima

Posle kraće i teške bolesti 02. decembra 2020. godine upokojio se nastojatelj manastira Svete Trojice u Pljevaljima protosinđel Vladislav. Blage i poučne riječi protosinđela Vladislava, svakodnevna služba Bogu bile su utjeha i radost mnogim pravoslavnim vjernicima ne samo iz Pljevalja. Čitavu monašku službu otac Vladislav, kako su ga zvali vjernici, proveo je u Manastiru Svete Trojice.

Protosinđel Vladislav Veljković, nastojatelj manastira Svete Trojice u Pljevljima rođen je 1960. godine u Novom Sadu kao Novica Veljković.

2007. godine prima monaški postrig u manastiru Svete Trojice od Episkopa mileševskog Filareta i dobija monaško ime po Svetom kralju Vladislavu. Ubrzo biva rukopoložen za đakona a 2008. godine za jeromonaha.
2014.godine na praznik Pedesetnice, slave manastira Svete Trojice ukazom i rukom Episkopa Filareta biva proizveden u čin protosinđela sa pravom nošenja naprsnog krsta.
2016. godine Blagoslovom Episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija tadašnjeg administratora Eparhije mileševske biva postavljen za nastojatelja manastira Svete Trojice i na tom poslušanju će ga zadesiti i blažena končina ovozemaljskog života 02.12.2020. godine. Vječan spomen i Carstvo Nebesko oče dobri!

O svim detaljima oko sahrane oca Vladislava biće blagovremeno obavještenje.

Izvor pravoslavnapv

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.