nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Uprava policije CG preuzela jednogodišnje predsjedavanje Asocijacijom šefova policija zemalja Jugoistočne Evrope – SEPCA

Uprava policije CG preuzela jednogodišnje predsjedavanje Asocijacijom šefova policija zemalja Jugoistočne Evrope – SEPCA

Uprava policije je u Kišinjevu preuzela jednogodišnje predsjedavanje Asocijacijom šefova policija zemalja Jugoistočne Evrope – SEPCA od Republike Moldavije.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović koji od danas predsjedava ovom međunarodnom policijskom Asocijacijom je kazao da je ovo velika čast za crnogorsku policiju i državu Crnu Goru ali i odgovornost, te najavio formiranje zajedničkih policijskih istražnih timova radi snaženja regionalne i međunarodne operativne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, sa posebnim akcentom na otkrivanju i sprječavanju trgovine opojnim drogama, oružjem, trgovine ljudima i sprječavanje visokotehnološkog kriminala kao i na operativnoj saradnji u oblasti finansijskih istraga i pranja novca.

veljović up
Veljović, foto: twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na Generalnoj skupštini razgovaralo se o tekućim i budućim aktivnostima koje se sprovode među policijama zemalja članica ove asocijacije.

Predstavnici policija zemalja Jugoistočne Evrope usvojili su na ovom zasijedanju steteški dokument Procjena opasnosti od teškog i organizovanog kriminala SEPCA, koji je izrađen u skladu sa metodologijom EUROPOL SOCTA. U izradi ovog strateškog izvještaja su učestvovali i kriminalistički analitičari policija zemalja članica ove Asocijacije osiguravajući podatke i analize koje su doprinijele kvalitetu ovog dokumenta.

SEPCA
foto: twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crna Gora će tokom svog predsjedavanja izraditi strategiju i akcioni plan za njeno sprovođenje zajedno sa relevantnim međunarodnim partnerima – Repubilkom Italijom, Austrijom, PCC SEE, IPA2017, Europol, INTERPOL i SELEC, sa kojima već ima uspostavljenu kvalitetnu međunarodnu policijsku operativnu saradnju.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.