nedelja , novembar 28 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Uprava policije uputila specijalce u Bijelo Polje, Berane i Pljevlja i pozvala građane da prijave provokacije

Uprava policije uputila specijalce u Bijelo Polje, Berane i Pljevlja i pozvala građane da prijave provokacije

Menadžment Uprave policije je na održanom kolegijumu donio odluku da se dio Sektora specijalne policije rasporedi u centrima bezbjednosti Bijelo Polje, Berane i Pljevlja.

Pripadnici ovog Sektora će zajedno sa ovim organizacionim jedinicama sprovoditi redovne poslove i zadatke iz nadležnosti Uprave policije, kaže se u saopštenju za javnost Tima za odnose s javnošću Uprave policije CG.

U saopštenju se ne navode razlozi za  takav potez menadžmenta Uprave policije ali se u prethodnom saopštenju navodi da je direktor Uprave policije Veselin Veljović boravio danas u Bijelom Polju, u radnoj posjeti Centru bezbjednosti u okviru koje je organizovan sastanak kojem je prisustvovao pomoćnik direktora Zoran Lazović i odgovorne starješine ovog centra, Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac i Regionalnog centra granične policije „Sjever“.

Direktor Veljović je istakao da u ovom momentu poseban senzibilitet treba usmjeriti na zaštitu manjinskih naroda, i svih građana naročito u trenucima kada su primjetni govor mržnje i netolerancije u sporadičnim izjavama neodgovornih pojedinaca.

„Bezbjednosna situacija u državi je stabilna, a incidenti koji su zabilježeni prethodnih dana su izolovani slučajevi“ – kazao je Veljović.

Svjedoci smo da se u javnosti plasiraju brojne dezinformacije koje za cilj imaju uznemirenje javnosti, a konstatuju se i pritisci na građane zbog vjerskih ili drugih razloga. Važno je da građani cijene aktuelnu situaciju i da ne podliježu pritiscima i provokacijama, kao i to da sve ovakve slučajeve prijave policiji. Policija pokazuje visok stepen tolerancije, a zakonom propisana ovlašćenja se primjenjuju samo u izuzetnim slučajevima kada je neophodno očuvati stabilnost reda i mira, navodi se u saopštenju za javnost Uprave policije.

„Operativni sastav policije djeluje jedinstveno u aktuelnom ambijentu kada je potrebno obezbijediti mirno odvijanje okupljanja građana koji ostvaruju svoje zagarantovano demokratsko pravo na iskazivanje mišljenja i uvjerenja“ –naglasio je Veselin Veljović.

Prema nezvaničnim informacijama u Hotelu „Franca“ u Pljevljima smješteno je 40 specijalaca.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ck cg

Crveni krst Crne Gore obilježava 146 godina postojanja

Crveni krst Crne Gore 29. novembra obilježava 146 godina postojanja nacionalnog društva, prvog na Balkanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *