nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / UPRAVA RUDNIKA UGLJA DONIJELA VELIKI BROJ ODLUKA PO PITANJU VRIJEDNIH TENDERA: Za dan odlučili o 11 javnih nabavki

UPRAVA RUDNIKA UGLJA DONIJELA VELIKI BROJ ODLUKA PO PITANJU VRIJEDNIH TENDERA: Za dan odlučili o 11 javnih nabavki

Rudnik uglja Pljevlja (RUP), firma koja je u stopostotnom vlasništvu državne Elektroprivrede (EPCG), juče je donijela odluke u vezi sa 11 javnih nabavki, čija je ukupna vrijednost blizu tri miliona eura.

Rudnik je donio devet odluka o izboru najpovoljnije ponude i dvije u vezi sa potpisivanjem ugovora za javne nabavke koje su ranije oglašene.

Najvredniji tender, po kojem je Rudnik uglja juče postupao, jeste nabavka dampera – teškog vozila za transport. Izvršni direktor Rudnika uglja Slavoljub Popadić potpisao je odluku da je ponuda firme iz Beograda West Balkans Machinery od 2,556 miliona eura najpovoljnija. Sledeći korak je potpisivanje ugovora sa tom kompanijom, ukoliko se niko ne bude žalio na odluku Rudnika. Na tenderu se javila još jedna beogradska firma Teikom, čija ponuda je okarakterisana kao neispravna.

Popadić je potpisao dvije odluke, kojima su ponude firme Čikom proglašene kao najpovoljnije. U pitanju je tender za Majkrosoft licence od 46,4 hiljade i serversku i storidž infrastrukturu od 84.764 eura.

Najpovoljnije ponude na dva tendera imala je i firma Montenegro servisis. Ta firma će za rezervne djelove dobiti preko 40 hiljada eura.

Donesena je odluka i o izboru najpovoljnijih ponuda za usluge mobilne telefonije i interneta. Taj tender je vrijedan blizu 70 hiljada eura. Od toga će M:tel dobiti 65,5 hiljada, a Telenor blizu četiri hiljade.

Tri tendera, čija je ukupna vrijednost preko 100 hiljada eura, odnose se na nabavku rezervnih djelova za dampere, alansere, jedan za opremu za laboratoriju i jedanaesti tender na procjenu rizika za sva radna mjesta.

Na portalu javnih nabavki svakodnevno se objavi veliki broj tendera, ali je rijetkost da jedna državna firma ili državni organ za dan postupi po dvocifrenom broju javnih nabavki.

Rudnik uglja je jedno od mnogih državnih preduzeća u kojem će u narednom periodu dođi do promjene menadžmenta, tj. borda direktora, a kasnije i izvršnog direktora.

Rudnik uglja je 2018. godine prešao u vlasništvo EPCG. To preduzeće godinama posluje sa višemilionskom dobiti. Iako je poslovalo pozitivno godinama unazad, do skoro je imalo i poreski dug, koji su izmirili u januaru.

Izvor „Dan“

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.