nedelja , 21 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / „Uprava za saobraćaj CG još nema rješenje za prekid radova na putevima prema Metaljci i u Vrulji“

„Uprava za saobraćaj CG još nema rješenje za prekid radova na putevima prema Metaljci i u Vrulji“

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović još nema rješenje za prekid radova na putnim pravcima Pljevlja – Bijelo Polje i Pljevlja – Metaljka. Crna Gora još nije riješila izazove globalnih poremećaja cijena goriva i građevinskog materijala, a Uprava za saobraćaj ne pokazuje i ne objavljuje da ima ideju kako da izađe iz ovakvog stanja. Potrebno je da Uprava za saobraćaj hitno inicira razgovore sa investitorima odnosno sa nadležnima u Vladi Crne Gore i Evropskom investicionom bankom. To je trebalo da uradi odavno, ocjenio je predsjednik opštine Rajko Kovačević navodeći da su radovi na ova dva putna pravca trebalo da budu nastavljeni tek 1. Maja a da je i laicima jasno da su vremenski uslovi takvi da nije trebalo čekati prvi maj.

Sada direktor Uprave za saobraćaj čeka 1. jul da odluči da li će obavljati poslove iz svoje nadležnosti kada je riječ o putnom pravcu ka Bijelom Polju, navodi Kovačević.

Opština Pljevlja se 27. Maja uključila u rješavanje problema izgradnje dva putna pravca Pljevlja – Bijelo Polje i Pljevlja – Metaljka I to na način da je poslala pitanja Upravi za saobraćaj CG, od kojih je danas stigao odgovor. “Sudeći prema odgovorima direktora Uprave za saobraćaj Radomira Vuksanovića problem izolacije Pljevalja nema izgleda da uskoro bude riješen, a sam Vuksanović još nije preduzeo mjere iz svoje nadležnosti odnosno nije uradio ništa konkretno da pokrene proces rješavanja probleme za koje je nadležan”, navodi se u saopštenju za javnost iz kabineta predsjednika opštine Rajka Kovačevića ističući da “ovako neodgovorno ponašanje nanosi ogromnu štetu državi i ugrožava svakodnevni život građana.

Vuksanović je odgovorio opštini Pljevlja da je za putni pravac Pljevlja – Metaljka „nakon sastanka održanog 15. juna izvođač preuzeo obavezu da nastavi radove“.

Iz kabineta predsjednika opštine smatraju da je Uprava za saobraćaj CG dužna građanima Pljevalja da odgovori na pitanja:

  1. Šta je direktor Uprave za saobraćaj i zašto čekao do 15. juna? Ako je već radove trebalo nastaviti 1. maja, što je inače kasan rok, zašto nije reagovao već 2. maja?
  2. Šta je direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović do sada preduzeo iz svoje nadležnosti prema izvođačima koji ne poštuju obaveze za šta su plaćeni novcem iz budžeta Crne Gore odnosno novcem građana?
  3. Šta direktor Uprave za saobraćaj uopšte radi kada već ne radi svoj posao

Dopis-OPSTINI-Uprava-za-saobracaj-jun-2022

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.