sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / URA: Đukanović i njemu slični političari su ti koji najviše koče evropski put Crne Gore

URA: Đukanović i njemu slični političari su ti koji najviše koče evropski put Crne Gore

Uprkos pomenutom diskursu, koji zdušno i dalje njeguje predsjednik države, hraneći njime aveti prošlosti, većinska Crna Gora je zagledana u budućnost a ona je evropska, navodi URA.
Dok preko svojih angažovanih medija iz regiona Milo Đukanović širi netrpeljivost, proizvoljne ocjene i besmislice o ugroženosti države URA i njen lider brinu o onome što je najveći interes države a to je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije,saopštili su iz Građanskog pokreta URA reagujući na intervju predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića.

Kako navode, predsjedniku države Milu Đukanoviću presudili su birači u već nekoliko izbornih ciklusa a sudovi i istorija su i dalje na čekanju.

”Upravo su Đukanović i njemu slični političari ti koji najviše koče evropski put Crne Gore ali i cijelog regiona, zaraženi virusom prošlosti, paranojom i ličnim frustracijama sa kojima u čeljustima nacionalizma, korupcije i kriminala drže cijeli region već decenijama. Samo oni sa sopstvenom krizom identiteta (poput Đukanovića) koji su promijenili stotinu ideologija imaju potrebu da ističu takve teme u prvi plan. Otuda ne čude ocjene Đukanovića koji u Dritanu Abazoviću vidi smetnju za takav sistem vrijednosti i takav društveni kontekst“, navode u saopštenju.

Uprkos pomenutom diskursu, koji zdušno i dalje njeguje predsjednik države, hraneći njime aveti prošlosti, većinska Crna Gora je zagledana u budućnost a ona je evropska. Budućnost lišenu konstantnom vraćanju u prošlost zbog koje cijeli region decenijama tapka u mjestu zaostajući za EU.

Izvor-dan.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.