četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / URA Pljevlja podržala štrajk RJ „Pogrebno“

URA Pljevlja podržala štrajk RJ „Pogrebno“

U potpunosti podržavamo štrajk radnika pljevaljskih „Komunalnih usluga“, odnosno podružnice „Pogrebni poslovi“, kojima nisu isplaćene ni dvije, od zaostalih 11 zarada koliko im ta kompanija duguje. Takvo postupanje je posljedica neodgovorne ekonomske politike, kako Opštine Pljevlja, tako i samog preduzeća, koji godinama gomilaju bespotrebne troškove, kredite i dugove, a interesa građana Pljevalja i zaposlenih se sjete samo kada treba prikupljati glasove, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je istakla da je rukovodstvo kompanije “Komunalne usluge“ dužno da obezbijedi normalno funkcionisanje svoje područne jedinice “Pogrebne usluge“, kako građani ne bi trpjeli štetu zbog neodgovornog poslovanja rukovodstva tog pljevaljskog preduzeća.

Komunalne usluge - Pljevlja

Pljevaljska URA je ukazala i na niz negativnih parametara, koji pokazuju “na koji način je Opština godinama destabilizovala javne finansije i katastrofalnim upravljanjem gurala Pljevlja u propast“.

 “Primjera radi, samo u posljednje tri godine, godišnji troškovi za zarade zaposlenih skočili su za čitavih 1,8 miliona eura, pa su današnja izdvajanja po tom osnovu – čak duplo veća nego 2016. godine. I umjesto da Opština racionalizuje svoju potrošnju, kako nalažu strateški planovi i praksa EU, ona sprovodi projekat masovnog partijskog zapošljavanja, a da poslije nije u stanju ni da isplati osnovne zarade svojim zaposlenim“, ukazali su u pljevaljskom pokretu URA.

Pljevaljska URA problematizuje i to što je Opština nagomilala velike dugove, tokom prethodnih godina, pa “samo u 2019. godini treba da plati čitavih 4,5 miliona eura za otplatu dijela duga“.

“Ali to nije spriječilo rast izdataka za službena putovanja opštinskih funkcionera, niti činjenicu da se povodom alarmantne ekološke situacije u Pljevljima ne preduzimaju bilo kakve mjere. Način upravljanja našom Opštinom je sebičan, nedomaćinski i neodgovoran. I zbog toga snažno podržavamo štrajk zaposlenih u „Pogrebnim uslugama“, kao i ranije djelovanje nezadovoljnih radnika „Grijanje“ d.o.o i nadamo se da će veliko nezadovoljstvo građana konačno dati rezultata, kako bi Opštinom upravljali dobronamjerni, stručni i odgovorni ljudi kojima će interes građana biti na prvom mjestu“, zaključili su u pljevaljskom odboru Građanskog pokreta URA.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.