nedelja , januar 23 2022
Početna / Uncategorized / Uručene diplome “Luča“ učenicima Gimnazije “Tanasije Pejatović”

Uručene diplome “Luča“ učenicima Gimnazije “Tanasije Pejatović”

Pozdravljajući dobitnike diploma Luča, njihove profesore i roditelje, direktorica Gimnazije je kazala da je ove godine od 102 učenika, njih 34 dobilo diploma Luča.

Na svečanosti organizovanoj u pljevaljskom Domu kulture direktorica Gimnazije Tanasije Pejatović Ljiljana Bajčetić uručila je diploma Luča učenicima, koji su u svom dosadašnjem školovanju imali petice iz svih nastavnih predmeta ili odličan uspjeh u svim razredima osnovne i srednje škole.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Opštine Pljevllja Igor Golubović, koji je nosiocima diploma Luča koji je dobitnicima diploma Luča u ime lokalne samouprave uručio i skromne poklone.

Pozdravljajući dobitnike diploma Luča, njihove profesore i roditelje, direktorica Gimnazije je kazala da je ove godine od 102 učenika, njih 34 dobilo diploma Luča.

Na osnovu odličnih ocjena iz svih nastavnih predmeta, u svim razredima, diploma Luča steklo je 18 učenika, a “Luču” za odličan uspjeh u svim razredima, zaslužilo je 16 đaka.

“Dovoljno je reći da trećina učenika ove generacije su nosioci ove prestižne diplome. Oni su ponos našeg grada, svojih roditelja Gimnazije i naše Crne Gore. Oni su naši svjetlonosci”, rekla je Bajčetić.

Istakla je da je ova generacija jedna u nizu zlatnih generacija dostojna vjekovne tradicije ove obrazovne ustanove.

5214429_viber-slika-20200610-150903_ls-s

“Danas počinje vaša budućnost. Gradite je po sopstvenoj mjeri. Materijala i alata imate dovoljno u vašim znanjima i talentima. Želimo vam da ostanete ono što jeste, da pozajmite od sebe ono što nemate i postanete ono što želite i možete.Samo ako vi porastete do vaših želja i snova mi vaši profesori i sugrađani nastavićemo da stvaramo zajedničku uspješnu budućnost” rekla je Bajčetić.

Diplomu Luča dobili su: Vladan Alorić, Sofija Bajčetić, Ana Grujičić, Božidar Golubović, Hana Hrastovina, Nevena Jovović, Aleksandar Kartal, Jelena Knežević, Dimitrije Lacmanović, Aleksandra Milikić, Sara Milinković, Emina Mulović, Milica Ostojić, Milica Potpara, Maja Strujić, Željko Tanjević, Dragana Zorić i Dina Tabakovič.

Dobitnici diploma “Luča” za odličan opšti uspjeh i primjerno vladanje u svim razredima osnovne i srednje škole dobili su: Ognjen Dujović, Pavle Džuverović, Milan Golubović, Dženis Kečević, Andrija Knežević, Milica Kovačević, Aleksa Kušljević, Milica Ljiljanić, Tamara Milikić, Andrej Nenadić, Anita Unković, Marija Vasilijević, Milica Vasiljević, Milica Vujanović, Nataša Vukojičić i Andrea Vuković.

Učenica Dina Tabaković u toku gimnazijskog školovanja nije imala ni jedan izostanak sa nastave.

Predsjenik Opštine Igor Golubović kazao je da je ova generacija kao i predhodne opravdala svrhu postojanja pljevaljske Gimnazije, koja je skoro 120 godina ispraćala najbolje mladiće i djevojke koji su znanjem potkovani postal uspješni ljudi. Rekao je da je obrazovanje jedini put do pravog uspjeha.

“Siguran sam daa ćete svojom poletnošču koju mladost samo po sebi nosi, marljivišću i istrajnošću opravdati ovu prestižnu diploma, da ćete ostvariti svoje zacrtane ciljeve kako na profesionalnom tako i na privatnom planu…Ne zaboraviti da vas naš grad, ponosan na vaše uspjehe, čeka da se vratite i unaprijedite ga stečenim znanjem i vještinama”, rekao je Golubović.

Izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Verica Lajko portret

Prva samostalna izložba slika pljevljanke Verice Lajko u Podgorici

Naša sugrađanka Verica Lajko, danas u 18 sati u podgoričkoj galeriji NVO ,,Katarinine čarolije, publici …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *