nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / USSCG odgovorila klubu odbornika DPS-SD-BS: Inicijativa je poslata svim odborničkim klubovima

USSCG odgovorila klubu odbornika DPS-SD-BS: Inicijativa je poslata svim odborničkim klubovima

Ovim putem se obraćamo ispred članova Unije slobodnih sindikata Crne Gore, kako bi demantovali saopštenje kluba odbornika DPS, BS, SD a koje je objavljeno na Portalima PV Informer i PV Novine.

U saopštenju se navodi da pomenuti Odbornički klub nije dobio inicijativu za sazivanje vanredne sjednice.

Dana 12.11.2019. godine uputili smo dopis svim Odborničkim klubovima Skupštine Opštine Pljevlja i između ostalog i Odborničkom klubu Demokratske partije socijalista, koji je bio uredno kovertiran i naslovljen na pomenutu partiju i Predsjednika odborničkog kluba g-dina Danijela Živkovića.

U inicijativi za sazivanje vanredne sjednice predložili smo jednu tačku dnevnog reda:

Razmatranje stanja u preduzećima D.O.O. “Komunalne usluge” i D.O.O. “Grijanje” i kao takvu dostavili lično Sekretaru Skupštine Opštine Pljevlja Emini Brković. Gospodo, postavlja se pitanje kako su ostali Odbornički klubovi dobili inicijativu a Vi niste?

Nadalje smatramo da gospođa Brković, kojoj je inicijativa predata lično, u prisustvu svedoka, nije imala razloga da Vam istu ne dostavi.

U inicijativi smo naveli, da se u vezi sa istom može obaviti razgovor sa predstavnicima sindikalnih organizacijama D.O.O. “Grijanje” i D.O.O. “Komunalne usluge” i ostavili njihove kontakt telefone, međutim iz pomenutog OdborniČkog kluba nije bilo interesovanja za razgovor o stanju u ova dva preduzeća, gledano iz radničkog ugla.

Na osnovu navedenog možemo da konstatujemo da Vas ne dotiču problemi u ova dva komunalna preduzeća jer Vi uredno primate zaradu.

Gospodo, mi ne želimo da se bavimo politikom i rešavamo politička pitanja, ali smo u obavezi da štitimo Zakonom zagarantovana radnička prava a to je pravo na redovnu isplatu zarada.

A Vama postavljamo pitanje, šta ste uradili u poslednjih nekoliko godina na rešavanju problema u komunalnim preduzećima ili je možda bolje da pitamo zaposlene u svim komunalnim preduzećima Opstine Pljevlja.

Nakon navedenog postavićemo još jedno pitanje, da li smatrate da se može pristojno živjeti ako niste primili zaradu od decembra prethodne godine.

Na kraju gospodo, ne samo da ne brinete o isplati zarada i njihovoj visini, a da ne pričamo o uslovima rada koji se nigdje ne pominju.

Gospodo morate da shvatite, da ste Vi nosioci vlasti u Opštini Pljevlja i da ste u obavezi da rešavate pitanja od značaja za zaposlene, posto je Opština Pljevlja osnivač komunalnih preduzeća.

I na kraju imamo poruku za Vas, da što više razgovarate sa zaposlenima, i da se ne služite neistinama jer kao takvi ne možete pomoći ni zaposlenima a ni građanima.

Povjerenik USSCG za Opštinu Pljevlja

Miladin Sekulić

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.