sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Ustavni sud odbacio prigovor SDP-a, DIK danas proglašava konačne rezultate

Ustavni sud odbacio prigovor SDP-a, DIK danas proglašava konačne rezultate

Ustavni sud je na jutrošnjoj sjednici odbacio prigovor SDP-a kojim se traži ponavljanje glasanja na biračkom mjestu u Kolašinu. Odluku je ustavni sud objavio na sajtu.  Kako saznaje Portal RTCG, Državna izborna komisija (DIK) na sjednici zakazanoj za danas u 17 časova proglasiće konačne rezultate.

Ustavni sud Ustavni sud (Foto: RTCG)

Prethodno je Državna izborna komisija odbacila prigovor Socijaldemokratske partije (SDP) kao neblagovremen. SDP je uložio prigovor u vezi ponavljanja izbora na jednom biračkom mjestu u Kolašinu, za koje je Vladimir Leposavić (nosilac liste Pravda za sve) povukao ustavnu žalbu.

SDP je time dobila mogućnost žalbe Ustavnom sudu.

U obrazloženju prigovora SDP se navodi da je Opštinska komisija Kolašin donijela rješenje o raspuštanju biračkog odbora na biračkom mjestu broj 1 – JU SMŠ „Braća Selić“ i ponavljanju izbora na tom biralištu.

Kako se pojašnjava, ta odluka nije osporena, odnosno ostala je na pravnoj snazi, ali OIK Kolašin nije postupila po njoj.

Takođe prigovor je podnio i građanin Žarko Dragićević, koji je tražio da se utvrdi validnost navoda Vladimira Leposavića o neregularnostima.

Ove žalbe odlagale su proglašenje konačnih rezultata parlamentarnih izbora.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rovčanin apelovao na sjednici Odbora: Pomoći FK Rudar da izađe iz blokade računa

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Nikola Rovčanin apelovao je na današnjoj sjednici …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.