četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Vakcinacija najbolji način zaštite zdravlja

Vakcinacija najbolji način zaštite zdravlja

U susret vakcinaciji protiv korona virusa mišljenja su podijeljena, a građani strahuju i od vakcine i od korone. S druge strane, stručnjaci poručuju da će građani vakcinacijom najbolje zaštiti zdravlje.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić istakao je da je vakcinacija najbolji način zaštite zdravlja, naročito od bolesti koje, kao što je kovid, parališu čitav svijet.

“Čitav život kao pedijatar posvetio sam borbi za imunizaciju, vakcinaciju i zaštitu djece. Ovoga puta ne odnosi se na djecu, jer Bogu hvala teža klinička slika zaobilazi djecu i javlja se kod odraslih. Najmanje što bi trebalo da učinimo da zaštitimo sopstveno zdravlje jeste da iskoristimo jedini sada dostupni lijek protiv kovida, a to je vakcina”, kazao je „Danu“ Kavarić.

Ističe da je sve što se primjenjuje u medicini zasnovano na nauci i potkrijepljeno je dokazima.

“Moramo se držati naučnih informacija i naučnih podataka, i ono što je dostupno u naučnoj dokumentaciji iz svijeta govori da se radi o vrlo kvalitetnom efektu koji se pojavljuje nakon vakcinacije”, poručio je Kavarić.

Podsjećamo, šefica kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović istakla je juče da ta organizacija ne preporučuje obavezno uvođenje vakcinacije protiv korona virusa, jer imperativne norme nisu pravi put kada je riječ o uspješnom sprovođenju imunizacije, pa je na zemljama da odluče da li će vakcinacija protiv Kovida-19 biti obavezna ili ne.

 

Izvor: RTCG

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

kovacevic ori 1

Kovačević sa ambasadorima EU: Saradnjom do čistog vazduha i čiste vode u Pljevljima, prethodna Vlada ostavila tenzije

Ambasadori država članica Evropske unije i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *