nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Vaskršnja čestitka predsjednika OO Nove srpske demokratije Pljevlja Milana Mija Lekića

Vaskršnja čestitka predsjednika OO Nove srpske demokratije Pljevlja Milana Mija Lekića

Preosvećenom episkopu mileševskom g. Atanasiju, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve, u ime OO Nove srpske demokratije Pljevlja i u svoje lično ime, čestitam najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Praznujući Vaskrs, sjećamo se najvećeg događaja u ljudskoj istoriji – pobjede života nad smrću, s nepokolebljivom vjerom da će Pobjeditelj, Gospod Hristos, oreolom vječne Istine okititi smjerne duše srpskih stradalnika na putu Njegovom, i da će srpskom rodu, kao i do sada, kroz svoje svete podvižnike, ukazati na Put, Istinu i Život.

Srpski narod i ovaj Vaskrs dočekuje u velikim iskušenjima, koja su kako lična tako i nacionalna. Međutim, ozareni riječima svog Svetog Patrijarha Pavla da Bog nikome ne daje iskušenja koja ne može podnijeti, u sabornosti i bratskoj ljubavi, oboženi i složni, bićemo nesumnjivi pobjednici nad svim nedaćama ovoga svijeta.

Na današnji dan, kada slavimo pobjedu Života nad smrću, Dobra nad zlom, uznesimo molitve vaskrslom Hristosu, pomolimo se za mir, pravdu i blagostanje.

Neka današnji sveti praznik ispuni duše naših sugrađana ljubavlju, tolerancijom i spokojem, i neka im podari zdravlja, sreće i svakog ličnog i porodičnog blagostanja.

Hristos Vaskrse – Vaistinu Vaskrse!

Predsjednik OO Nove srpske demokratije Pljevlja,

Milan Mijo Lekić

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.