četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Društvo / “Veče sjećanja na Predraga Peđu Leovca“ na Vidovdan u Domu vojske

“Veče sjećanja na Predraga Peđu Leovca“ na Vidovdan u Domu vojske

plakat Peda Leovac

Poštovani prijatelji,

obavještavamo vas da će tradicionalna vidovdanska manifestacija „Veče sjećanja na Predraga Peđu Leovca“ biti održana u četvrtak, 28. juna, sa početkom od 20 časova u velikoj sali Doma vojske.

U okviru prošlogodišnje manifestacije imali smo priliku da premijerno čujemo pjesmu našeg mladog pjesnika Aleksandra Tošića „Vitez metohijskih međa – Predrag Leovac Peđa“ u izvođenju narodnog guslara Vlastimira Baraća.

Ove godine, imamo posebnu čast i zadovoljstvo da najavimo nastup narodnog guslara i osvajača prvog mjesta na nedavno održanom 25. festivalu guslara Republike Srpske, našeg mladog Pljevljaka – Vasa Đondovića, koji će guslati stihove pjesme „Poručniku Predragu Leovcu – Vitezu Carstva Nebeskog“, koju je spjevao u Peđinu čast poznati pjesnik epske poezije, Slavko Perošević.

Posebnu svečanost našoj manifestaciji upriličiće crkveni hor Prepodobne mati Angeline iz Nikšića, kao i etno grupa Sveti Evstatije iz Berana.

Prisutnima će se obratiti pjesnik Aleksandar Tošić, ali i bivši pripadnik interventnog voda 53. graničnog bataljona, Veselin Đokić, koji je u svom rodnom Užicu, na promociji knjige Nenada Milkića „Zov karaule“, sjećanje na svog komandira i ratnog druga, iskazao na nesvakidašnji način, rekavši: „Ja sam danas živ zahvaljujući Peđi Leovcu.“

Poštovani prijatelji,
dobro nam došli!

 

Kulturni centar „Predrag Peđa Leovac“ Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

kovacevic ori 1

Kovačević sa ambasadorima EU: Saradnjom do čistog vazduha i čiste vode u Pljevljima, prethodna Vlada ostavila tenzije

Ambasadori država članica Evropske unije i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *