utorak , 9 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Večeras u Pljevljima veličanstveni primjer ljubavi i vjere

Večeras u Pljevljima veličanstveni primjer ljubavi i vjere

 

Večeras su rijeke ljudi slile u veliko more koje je preplavilo ulice Pljevalja, od 1.decembra, Mila Peruničića, kralja Petra i Tršovu, dostojanstveno i nadahnuto ljubavlju prema Gospodu Isusu Hristu, Presvetoj Bogorodici, Božijim ugodnicima i crkvi Božijoj. Nakon služenja Molebana Presvetoj Bogorodici u crkvi Svete Petke krenula je litija vjernika Srpske pravoslavne crkve u znak protesta protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Na platou ispred opštine Milić Dujović je pročitao nikšićki  Svetovasilijevski proglas i pozvao vjerni narod i sjutra u 18 sati na molitvu i litiju. Mirno, dostojanstveno sa dobrim željama svim ljudima, vjernici traže da se zaustavi bezakonje – otimanje parvoslavnih harmova i progon SPC u Crnoj Gori. Svi su bili jedno tijelo i duša sa srcem punim blagoslova i ljubavi, ponekom suzom zahvalnosti za zajedništvo koje daje snagu svakom vjerniku.

Pjevanje duhovnih i rodoljubivih pjesama povremeno je prekidalo skandiranje „Crna Gora i Srbija to je jedna familija“, „Ne damo svetinje“, „Milo lopove“, „Milo šiptare, ne damo ti svetinje“. U litiji je bilo Pljevljaka svih uzrasta djece, mladih i starih.

Sveštenstvo SPC zahvalilo se vjernicima na dostojanstvenom i mirnom načinu odbrane svoje crkve. Policija je obezbjeđivala ulice kojima je litija prolazila.

Video snimio Stevo Tosic, facebook

 

FB_IMG_1577731569526

More vjernika SPC
More vjernika SPC
 • Prepuna crkva sv. Petke , potra , ulica
  Prepuna crkva sv. Petke , potra , ulica
  Moleban Presvetoj Bogorodici
  Moleban Presvetoj Bogorodici
  Trece vece odbrane crkvi SPC u PV
  Trece vece odbrane crkvi SPC u PV

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

JOKOVIĆ PORUČIO

„Neće faliti životnih namirnica tokom zime“ Vlada garantuje da neće faliti ni jedne životne namirnice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.