nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / ,,Vektra Jakić“ primjer ignorantskog odnosa prema Pljevljacima

,,Vektra Jakić“ primjer ignorantskog odnosa prema Pljevljacima

U Izvještaju o realizaciji koncesionih ugovora,  koji je Uprava za šume dostavila Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, navodi se da svi koncesionari redovno izmiruju svoje obaveze za eksploataciju crnogorskih šuma osim kompanije ,,Vektra Jakić“ .

Takođe, u Izvještaju se navodi da kompanija „Vektra Jakić“ ove godine nije uplatila ni cent koncesione naknade! Dakle, ne računajući kamate koje obračunava Poreska uprava, kompanija Dragana Brkovića duguje državi i pljevaljskoj opštini skoro dva i po miliona evra!

Svim građanima Pljevalja je više nego dobro poznat odnos ove kompanije prema našim šumskim resursima. Potpuni nemar, arčenje i brutalna eksploatacija šume, nasuprot ignorisanju potraživanja od strane lokalne samouprave, obilježili su prethodnu deceniju funkcionisanja ovog preduzeća.

Pored milionskog duga, kompanija ,,Vektra Jakić“ je primjer ignorantskog odnosa i potpunog nepoštovanja prema radnicima, Pljevljacima, koji pokušavaju zaraditi koru hljeba u ovoj firmi. Trenutno, ,,Vektra Jakić“ duguje oko 5 zarada radnicima. Tužna je činjenica da je ovako turbulentno poslovanje ove kompanije postalo svakodnevnica u Pljevljima, pa ništa više što se dešava u Brkovićevoj firmi ne može izazvati čuđenje.

Ostaće zapisano da je menadžment ove kompanije tužio radnike koji su tražili da im se isplate zaostale zarade! U ,,Vektri Jakić“ danas nema proizvodnje, jer 50-tak radnika štrajkuje tražeći ostvarivanje svojih prava. Da problem bude još veći, niko iz lokalne samouprave se ne oglašava po ovom pitanju, ostavljajući naše sugrađane na milost i nemilost drskim i bezobzirnim pojedincima koji su očigledno odlučili da se do kraja iživljavaju nad pljevaljskom sirotinjom.

Na kraju, ostaje nam da se zapitamo da li mi kao građani Pljevalja, kao sugrađani ljudi koji se izlažu ovakvoj vrsti radnih odnosa, smijemo dozvoliti ovako oholo ponašanje prema našem gradu i našim građanima. Pošto iz lokalne samouprave nema reakcija, očigledno iz političkih razloga, ovim putem želimo skrenuti pažnju svim relevantnim subjektima u državi da je ovakav odnos nepravedan prema građanima Pljevlja i da se kao takav mora prekinuti.

Vanja Dukić DCG

Saopštenje za javnost, Vanja Dukić, odbornica Demokrata u SO Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.