ponedeljak , 25 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Verifikovani mandati odbornicima, nastavak sjednice u utorak

Verifikovani mandati odbornicima, nastavak sjednice u utorak

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva pljevaljskog parlamenta verifikovani su mandati novim odbornicima a nakon toga sjednica je prekinuta i biće nastavljena u utorak 25. aprila.

Prekid je predložio Nikola Rovčanin zbog većeg broja odbornika koji su u konfliktu interesa i vremena koje je potrebno OIK-u da sprovedu proceduru nakon što su oni podnijeli ostavke na odborničku funkciju.

Smatram da je važno sada napomenuti da ispoštujemo i Zakon o sprječavanju korupcije ima dosta odbornika i kolega koji obavljaju dvije pozicije uključujući i mene, tako da mislim da je svrsishodno da predložimo prekid ove sjedinice dok opštinska izborna komisija ne završi svoj dio posla, odnosno, nakon podnijetih ostavki ne verifikuje mandate novim odbornicima dakle koji će nastaviti ovaj rad. Mislim da je to pošten pristup i zakonit pristup i nadam se i od strane poziciju i opozicije da neće biti problema kada je u pitanju ovaj predlog. A onda da sjednicu nastavimo kada Opštinska izborna komisija završi svoj rad“, kazao je Rovčanin.

Predlog je usvojen sa 23 glasa za i 6 uzdržanih glasova odbornika koalicije oko DPS-a.

Novi saziv SO imaće 34 odbornika, jedan manje od dosadašnjeg.

Najviše, 12, imaće lista DF kojoj, dogovoreno je ranije, pripada i mjesto novog predsjednika opštine.

Koalicija okupljena oko Demokrata osvojila je 7, Evropa sad 4, koalicija SNP-URA 2, a koalicija DPS-BS-SD-SDP 9 odbornika.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još nema dogovora, novi sastanak kad se Milatović vrati iz SAD

Novi sastanak predstavnika partija koje pregovaraju o formiranju 44. Vlade održan je sinoć u Podgorici, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.