sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Vjetar stao, u Pljevljima opet povećana koncentracija štetnih čestica

Vjetar stao, u Pljevljima opet povećana koncentracija štetnih čestica

  •  Izvor: PV Informer

Posle nekoliko vjetrovitih dana kad su pljevljaci disali punim plućima u novogodišnjoj noći zabilježene su visoke koncentracije štetnih materija u vazduhu.Tako su najveće satne koncentracije PM 10 čestica zabilježene u 1 čas posle ponoći i iznosile su 361.7 mikro grama po metru kubnom, da bi danas u 12 časova i dalje bile veoma visoke i iznosile su 201.2 mikro grama po metru kubnom.

Takođe su zabilježene i veoma visoke koncentracije veoma štetnih po zdravlje ljudi PM2.5 čestica, koje su najveće satne vrijednosti dostigle takođe u 1 čas posle ponoći i iznosile su 289.3 mikro grama po metru kubnom.

Primjetno je da su i u toku prvog januarskog dana te satne koncentracije i dalje visoke.

U toku jučerašnjeg kao i današnjeg dana zabilježene su u odnosu na ostale gradove u Crnoj Gori, veoma visoke koncentracije sumpor dioksida, koje su u 10 sati prvog januara iznosile 152.4 mg/m3.

Temperatura vazduha u Pljevljima u toku jučerašnjeg dana bila je konstantno u minusu i takvo stanje nastavilo se i tokom današnjeg dana.

Prema izvještaju Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore na sjeveru će se nastaviti trend veoma niskih jutarnjih temperatura vazduha.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

OBAVJEŠTENJE DOO „Vodovod“

Zbog sanacije kvara na distributivnom cjevovodu Balaban – Pliješ dana 28.02.2024. godine sa početkom od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.