nedelja , jul 3 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Vlada Crne Gore i opština obećale pomoć RTV Pljevlja

Vlada Crne Gore i opština obećale pomoć RTV Pljevlja

 

konferencija RTV Pljevlja 2

Povodom jučerašnjeg požara u RTV Pljevlja kada su izgorjele prostorije ove televizije Mirko Đačić, predsjednik opštine, Aleksandar Bogdanović, ministar kulture, Kenan Hrapović, ministar zdravlja i Abaz Beli Džafić, direktor Agencije za elektronske medije održali su konferenciju za medije na kojoj su saopštili da će opština i Vlada Crne Gore pomoći da se šteta sanira.

Đačić je kazao da je opština obezbijedila prostorije u Akademskom centru, u kojima će zaposleni u RTV Pljevlja nastaviti rad.

– RTV Pljevlja je potrebna ovom gradu i nakon 12 godina od osnivanja opravdala je svrhu postojanja.Građani Pljevalja zaslužuju da ovaj lokalni javni emiter postoji. RTV Pljevlja je uvijek pratila, prvenstveno aktivnosti lokalne uprave i sve ono što podrazumjeva privredni život grada, sve ono što je bilo dobro, sve omo šti smo radili i naravno sve ono što treba kritikovati. To i jeste smiso postojanja i učinićemo sve da stvorimo još bolje uslove za RTV Pljevlja -.naglasio je Đačić i dodao da će nakon završetka istražnih radnji započeti sanaciju krova ove zgrade koja je rađena 60- ih i 70 – ih godina.

Bogdanović je izrazio  iskreno žaljenje zbog požara u kojem su uništene prostorije i oprema RTV Pljevlja u kome  je pričinjena veika materijalna šteta, ali da je najvažnije da u požaru nije bilo ljudskih žrtava i povrijeđenih.

– Vlada Crne Gore će obezbijediti hitnu interventnu pomoć, kako bi pomogla saniranje štete i obnavljanje RTV Pljevlja i omogućila da ovaj medij u budućnosti bude još kvalitetniji servis građana Pljevalja – kazao je Bogdanović.

Džafić  je istakao da će i Agencija pružiti podršku kako bi RTV Pljevlja što prije nastavila rad.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Crkva-sv-Kozme-i-Damjana-osvecenje

Poziv na proslavu hramovne slave Sv. Kozme i Damjana u Strahovom Dolu

Slava crkve Svetih Kozme i Damjana, u Strahovom Dolu proslaviće 14. jula hramovnu slavu. Jutarnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *