subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Vladika Atanasije posjetio Rudnik uglja i darivao ikonu Svetog Save

Vladika Atanasije posjetio Rudnik uglja i darivao ikonu Svetog Save

 

Svim svojim bićem nastaviću da se zalažem za preporod pljevaljske opštine i učiniću sve što je u mojoj moći da svi građani, srpske pravoslavne svetinje i sakralni objekti drugih vjerskih zajednica, sportski klubovi i nevladine organizacije imaju partnera u Rudniku uglja, kazao je Milan Lekić izvršni direktor Rudnika uglja, 29.decembra, prilikom posjete episkopa mileševskog g. Atanasije, koji je zajedno sa svojim saradnicima arhijerejskim namjesnikom pljevaljskim protejerejem stavroforom Sašom Janjićem, sekretarom eparhije Goranom Krstićem i službenikom eparhije protođakonom Ivanom Savićem, se zahvalio Rudniku uglja i izvršnom direktoru lično, na iskazanom požrtvovanju za pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ispred kompanije, sastanku je prisustvovao i direktor Sektora „Proizvodnja“ Milinko Gazdić koji je, ujedno, i član eparhijskog odbora Eparhije Mileševske.

Vladika Atanasije je rekao da je Lekić pravi čovjek na pravom mjestu i pokloniomje izvršnom direktoruikonu Svetog Save Nemanjića.

„Poštujem razumevanje direktora prema svim potrebama ovog naroda, pogotovo to što ceni svetinje, poput manastira Svete Trojice. Od toga će svi imati koristi, ne samo oni koji će se Bogu moliti. Pošto je ovo prostor Mileševske eparhije SPC mene jako raduje svaki napredak na ovom prostoru, crkveni i privredni. Mnogo znači da se narod zaposli. Jako je bitno da ljudi ovdje imaju perspektivu, poručio je vladika Atanasije dodajući da ga raduje što je imao privilegiju da poseti gospodina Lekića.

Lekić se zahvalio episkopu na ukazanoj časti, vrijednom poklonu, koji će ubuduće krasiti njegov kabinet, ali i lijepim riječima, ističući da je posjeta episkopa Atanasija velika čast i privilegija.

„Imajući u vidu da je izvođenje radova u porti manastira Svete Trojice od strane naše kompanije izazvalo salvu nedobronamjernih reakcija pojedinih medija bliskih bivšem režimu, otvorena podrška vladike Atanasija našim aktivnostima svakako da je od velikog značaja“, rekao je Lekić.

posjeta-vladike-atanasija-foto

Lekić je istakao da mu je posebna čast i zadovoljstvo što je imao priliku da uputi Odboru direktora inicijativu da svako novorođenče u našoj opštini dobije po 100 € od strane Rudnika uglja, dodajući da to nije velika suma ali da je to jedan društveno-odgovoran gest kompanije koja je iskazala brigu za pitanje nataliteta i ljubav prema najmlađima.

posjeta-vladike-atanasija-foto-1-700x466

Vladika Atanasije je pozvao Lekića da, ispred Rudnik uglja kao velikog donatora pljevaljskg zdravstveng sistema, zajedno posjete Opštu bolnicu Pljevlja, gdje je svečano uručio poklon ključeve ambulantnog vozila medicinskoj direktorici OB Pljevlja, Nataši Božović.

Vladika Atanasije zahvalio se zdravstvenim radnicima za ono što se učinili i čine u ovo vrijeme teških zdravstvenih iskušenja u vrijeme epidemije korone i zahvalo se na ulozi koju su imali u odbrani svetinja, kada je to bilo ključno.

“ Eparhija mileševska i Opšta bolnica bave istim stvarima na svoj način, da imaju zajedničke aktivnosti i zajedničke teme, a to je pomoć narodu. Eparhija Mileševska veoma se raduje ulozi u narodu koju ima medicinski centar u Pljevljima. Gospod naš. Hristos je rekao „Ja želim da imaju život i da ga imaju u izobilju“. Vi služite upravo tome, a i crkva je za to, zato ona i postoji, kao prostor života i kao učiteljica života. „, rekao je vladika Atanasije.

posjeta-vladike-atanasija-foto-2-700x466

U kabinetu, opravdano odsutnog direktora Saše Grbovića, a u prisustvu izvršnog direktora Lekića, dr Vesne Dujović, dr Darija Vraneša i glavne medicinske sestre u OB Pljevlja Jelene Lončar, dr Božović je episkopu mileševskom uručila zahvalnica za ovu vrijednu donaciju.

Nakon toga, delegacija je obišla radove u porti Manastira Svete Trojice.

posjeta-vladike-atanasija-foto-3-700x466

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Crkva-sv-Kozme-i-Damjana-osvecenje

Poziv na proslavu hramovne slave Sv. Kozme i Damjana u Strahovom Dolu

Slava crkve Svetih Kozme i Damjana, u Strahovom Dolu proslaviće 14. jula hramovnu slavu. Jutarnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *