nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / „Vodice” nude za 424.000 eura

„Vodice” nude za 424.000 eura

Zemljište koje se prodaje, kao i prostor na kom se nalazi motel, u poslijeratnim godinama oduzeti su od Manastira Svete Trojice

Lokalna uprava namjerava da u narednom periodu proda motel „Vodice” po cijeni od 424.000 eura. Pored objekta, čija je površina 640 metara kvadratnih, prodaje se i dvorište površine 500 metara, prirodno neplodno zemljište površine 1.229 metara kvadratnih, kao i objekat stare vodenice od 116 kvadrata. Pomenuti objekat je nekada bio u vlasništvu Rudnika uglja, ali je prilikom prebijanja dugova Rudnika, Elektroprivrede i Vlade Crne Gore, pripao Vladi. Država je prije deset godina pokušala da motel proda za dva miliona eura, ali u tome nije uspjela. Nakon toga, Vlada je motel predala lokalnoj upravi, a Opština ga je dala na korišćenje preduzeću „Čistoća”.

-Od samog početka stavljanja u funkciju ovog objekta od strane preduzeća „Čistoća” motel nerantibilno posluje, odnosno stvara gubitke tom privrednom društvu. Imajući to u vidu, predsjednik opštine Pljevlja i nadležni organi lokalne uprave su zaključili da je ekonomski opravdano da se ovaj objekat proda, odnosno otuđi, navodi se u obrazloženju predložene odluke kojom se traži saglasnost lokalnog parlamenta za prodaju motela.

U čitavoj priči ne treba zaboraviti da su zemljište koje se sada prodaje, kao i prostor na kom se nalazi motel, u poslijeratnim godinama oduzeti od Manastira Svete Trojice. Iz manastira su u proteklim decenijama u nekoliko navrata isticali da bi ovaj objekat trebalo da bude vlasništvo upravo manastira, jer su vlasti oduzele ogromna manastirska imanja u periodu nakon 1945. godine. Ovakvi predlozi su, naravno, odbijeni.

Motel,,Vodice’ se inače nalazi Gradskom parku, na izvoru rijeke Breznice, i jedno je od nekadašnjih najljepših mjesta za odmor. Poslednjih godina, s padom broja stanovnika, motel „Vodice” je izgubio na značaju.

 

Izvor: dan.co.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Socijalni savjet mora odlučivati o vraćanju radne nedjelje

Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.