nedelja , oktobar 24 2021
Početna / Vijesti / Politika / Vukićević: U cilju miniranja protesta bivši velikosrbin Bošković bezočno laže; niko ne negira Crnu Goru, nego Montenegro

Vukićević: U cilju miniranja protesta bivši velikosrbin Bošković bezočno laže; niko ne negira Crnu Goru, nego Montenegro

Piše: Boško Vukićević

Konvertitski ministar prenebregava stanje na terenu i šalje nam izvještaje iz nekog njegovog iskrivljenog, paralelnog univerzuma, u kojem se na ulici zapravo „negiraju država i Crnogorci“.

Upotreba otrcanih, prežvakanih formula o „negaciji Crne Gore“ pouzdan su dokaz da se montenegrinska kleptokratija nalazi u kriznoj situaciji. Kada god je režim osobito zabrinut za sopstveni opstanak, takav ofucani vokabular izvlači kao keca iz rukava. Međutim, pitanje je da li će se i u ambijentu glasača vlasti više bilo ko upecati na tako trivijalnu retoriku.

Izlizana formula nema blistave perspektive prije svega jer izlazi iz usta poznatog konvertita i bivšeg velikosrbina, a aktuelnog ministra vojnog, kojem iznošenje istinitih podataka nije jača strana. U skladu sa sopstvenom reputacijom, ministar je i u ovoj situaciji izmislio situacije koje se nijesu desile, ili narodski rečeno – sve izlagao od prve do posljednje riječi, u očajničkom pokušaju miniranja protesta

Naime, naši mudri crkveni velikodostojnici su predvidjeli da bi režim upravo gore pomenuti kliše mogao koristiti u pokušaju obesmišljavanja narodnih okupljanja, pa su djelovali preventivno. Tako, oni svakodnevno insistiraju da se na šetnjama ne koriste nacionalne i stranačke zastave i obilježja, već isključivo crkvene. Nadalje, oni uporno podvlače da ovaj proces odbrane Crkve na predstavlja nikakvu negaciju „Crne Gore“, kao i da je Crna Gora naša država. Na kraju, oni ponosno ističu da nezapamćeno „dešavanje naroda“ okuplja u ogromnom broju pravoslavne Srbe i Crnogorce, a na litijama ima i pripadnika drugih vjeroispovijesti.

Međutim, konvertitski ministar prenebregava stanje na terenu i šalje nam izvještaje iz nekog njegovog iskrivljenog, paralelnog univerzuma, u kojem se na ulici zapravo „negiraju država i Crnogorci“. Ili, narodski rečeno – gospodin ministar bezočno laže. Tako nam bivši „Beli orao“ iz Pljevalja, pokušavajući da zamaskira sopstvena izmišljanja, nudi sljedeću konstrukciju:

„Imali smo izjave pojedinaca gdje govore da će se Crna Gora kad tad vratiti Srbiji, što pokazuje da priroda cjelokupnih protesta uopšte nije Zakon o slobodi vjeroispovijesti“.


Boško Vukićević

Imali smo, veli, izjave pojedinaca. Ne navodi ni ko su ti pojedinci, a potom, iz nekih neodređenih, nepotvrđenih izjava determiniše karakter i suštinu čitavog procesa. Dijete u vrtiću ne bi na ovakav način „logiciralo“. No, ako uzmemo u obzir da ekstremno konvertitstvo ljudima često pomuti mozak, da takve osobe nesvakidašnjim intenzitetom zamrze ono što su nekad bile, onda ovakvi krupni nedostaci u zdravom rasuđivanju i logici kod gospodina ministra ne čude.

U jednoj stvari je ministar u pravu: mi jesmo protivnici politika aktuelnog Montenegra. Iz pokrenutog procesa mora isplivati istinska Crna Gora. Mi moramo Crnu Goru vratiti samoj sebi. Protivnici smo konvertitske Crne Gore, tj. Montenegra koji bruka pretke i slavnu tradiciju zemlje. Nezapamćene mase građana na ulicama potvrđuju nam da ćemo u našoj misiji pobijediti. Nikakav NATO, iza kojeg gospodin ministar pokušava uspaničeno da se sakrije, neće spriječiti našu pobjedu.

IZVOR: IN4S.NET

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tošić Marko DPS

Izabran novi Savjet mladih DPS, za predsjednika Marko Tošić

Na izbornoj konferenciji, 25. Septembra, izabran je novi OO Savjeta mladih DPS Pljevlja koji ima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *