nedelja , oktobar 24 2021
Početna / Vijesti / Politika / „Za budućnost Crne Gore“: CRN OBRAZ I ČISTE CIPELE

„Za budućnost Crne Gore“: CRN OBRAZ I ČISTE CIPELE

Od kad je svijeta i vijeka, u Pljevljima važi stara narodna mudrost da se „ ne  goji prase uoči Božića“. To jedino ne važi za DPS i njegove funkcionere, pošto su oni partija, koja je u stanju da na svom kongresu usvoji program, kojim se planira osnivanje nove partijske crkve u 21 vijeku. Da čudo bude veće polovina njih se deklarišu kao ateisti, ali istovremeno i eksperti za  crkvenu autokefalnost. S toga nije čudo što od narodne izreke sa početka teksta priznaju jedino prase, pogotovu ako je na ražnju.

Samo u ovoj predizbornoj kampanji iskopali su toliko rupa, položili kamenova temeljaca i presjekli svečanih vrpci, tako da to sve više liči na urnebesnu komediju. Jedan čin te komedije je odigran 15.avgusta ove godine na deponiji pepela i šljake na Maljevcu. Izvršni direktor EPCG Igor Noveljić, predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, i Izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Slavoljub Popadić, zasadili su dvije sadnice na deponiji pepela i šljake Maljevac u Pljevljima. Time su najavili, projekat vrijedan 20 miliona evra. „Nakon završetka projekta i rekultivacije deponije Maljevac, Pljevlja će na raspolaganju imati uređen park površine 600 000 m2 , sa preko 45000 sadnica javora, crnog bora i ruje. Biće izgrađena i biciklistička i trim staza, postavljen parkovski mobilijar, klupe za odmor i sve ostalo što sadrže savremeno uređeni parkovi“,  izdeklamova, ne trepnuvši okom, direktor EPCG Noveljić.

Crni Igore, a za koga planirate taj evropski park na Maljevcu, trećina seljana oko deponije je umrla od kancera, trećinu ste iselili, a Pljevlja su polumrtav i pust grad.  Dobrim dijelom tome je  doprinijela i TE Pljevlja, sa svojom deponijom pepela i šljake na Maljevcu, vodenim ogledalima kojih nikad nije bilo, i rekultivacijom koja traje decenijama. Svaki seljanin iz Zbljeva prvo bi ozelenio ( zatravio) tu površinu, a onda sadio drveće. Međutim, vama  je važno da su vam  poturili daske, da cipele ne isprljate, a crn obraz ste sakrili korona maskama. Zato elektroprivredna braćo i rudnički drugovi pod hitno smijenite onoga ko je napravio snimak, kao i  savjetnika,  koji  vas je nagovorio  da to radite 15 dana uoči izbora. Gospodine Noveljiću, električnim žicama, koje od TE vode struju za Nikšić i Podgoricu, svakoga dana otekne po pola miliona evra, tako da ste umjesto dasaka komotno mogli postaviti zlatne ploče.

Zašto niste otišli na deponiju Gradac, tamo je manje blata, a rekultivaciju  je čvrsto obećao, ima tome 15 godina, tadašnji ministar za ekologiju Nenezić. Konačno gospodine Igore Goluboviću, koliko ima godina  kako Rudnik uglja i Opština Pljevlja obećavaju uređenje Borovičkog jezera? Nakon svega navedenog poslednji čin ove DPS komedije, koja u Pljevljima ostavlja tragične posledice po život građana, odigraće se 30.avgusta.  Pljevljaci sigurno nemaju dilemu koga podržati na izborima 30.avgusta.

Velika Narodna koalicija ZA BUDUĆNOST CRNE GORE

NE DAMO SVETINJE!

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tošić Marko DPS

Izabran novi Savjet mladih DPS, za predsjednika Marko Tošić

Na izbornoj konferenciji, 25. Septembra, izabran je novi OO Savjeta mladih DPS Pljevlja koji ima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *