subota , 1 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / „ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“: KLEKNI DUŠKO MARKOVIĆU

„ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“: KLEKNI DUŠKO MARKOVIĆU

Crnom Gorom i primorjem ravnim jezde kićeni svatovi. Bogo mili, da ti je stati pa gledati, sve junak do junaka, ministar do ministra. Jezde, i danju i noću, a  jest` im za nevolju, primiče se sudnji dan 30.avgust. Na čelu ove kolone je  barjaktar, predsjednik Vlade Duško Marković, a stari svat predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Kao što je red i običaj barjaktar razvio alaj barjak pa klikuje tanko glasovito, kako su svetosavlje i fašizam podjednako opasni za Crnu Goru. Nuto momka i nuto pameti s kojom riječi misli da zadobije podršku građana Crne Gore.

Nekako u isto vrijeme, hrvatski premijer Andrej Plenković položio je, povodom Evropskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, vijenac kod Vladine spomen ploče na Golom otoku i zapalio svijeću kod spomen – krsta. Time je odao počast golootočkim  žrtvama komunističkog režima, među kojima je bilo najviše Crnogoraca. Međutim, Dušku Markoviću ne pada na pamet da uradi nešto slično, umjesto toga, on po zadatku starog svata sije mržnju i podjele po Crnoj Gori. Juče je bio u Pljevljima  i  posjetio Rudnik uglja, tražeći podršku od građana Pljevalja. Zaboravio je da još nismo potrošili onih 100 miliona evra, koje je nedavno obećao, a koji  su se izgubili u pljevaljskim maglama.

Antifašisto, bolje bi ti bilo da si posjetio spomenik na Stražici,  podignut u spomen junacima poginulim  u prvodecembarskoj bici 1941.godine. Na samo stotinu metara od spomenika nalazi se jama, u kojoj leže neopojane kosti 25 mučenika, koje su u građanskom ratu komunisti u dva navrata, 1944 i 45 godine bacili u jamu. Ne bi ti spala kruna sa glave da si na tom mjestu kleknuo na koljena i zapalio svijeću za pokoj njihovih duša.

Na povratku za Podgoricu, red je bio da svratiš i posjetiš Pasje groblje kod Kolašina, kakvog nema u Evropi. A nema  ga, i nije nigdje   bilo,  da brat ubija brata, a onda to groblje nazove pasjim. Umjesto toga DPS –ova vlast sahranjuje okupatorske, njemačke vojnike i podiže im spomenik u krugu kasarne u Golubovcima. A lijepo u članu 10. Zakona o spomen obeležljima piše da nije dozvoljeno podizati spomenike licima koja su bila saradnici okupatora. Ispada, da su spomen obilježja njemačkim vojicima poželjna, a bratske kosti neka i dalje trunu po jamama diljem Crne Gore.

Znate li gospodine barjaktare koliko je desetina ili stotina Njemačkih vojnika poginulo u Drugom svetskom ratu na prostoru Crne Gore? Znate li  predsjedniče Vlade koliko je građana Crne Gore poginulo od bratske ruke u građanskom ratu u istom periodu? Razumije se pobjednici su proglašeni za heroje, a gubitnici za saradnike okupatora i domaće izdajnike. Isto to uradili ste nakon referenduma 2006.g, kada su oni, koji su bili za zajedničku državu sa Srbijom, proglašeni za domaće izdajnike, i tako  je ponovo posijano sjeme razdora i mržnje.

I umjesto da radite na prevazilaženju podjela i mirenju Crne Gore vi napadate Srpsku pravoslavnu crkvu, koja je njen kamen temeljac. Komunisti su to radili obećavajući  raj  na zemlji i jednakost za sve. Vi i vaš stari svat prvo ste poharali Crnu Goru, a onda krenuli u rat sa crkvom i Bogom. Taj rat nikad i niko nije dobio, pa nećete ni vi.

Građani Pljevalja to najbolje znaju i zato će 30.avgusta zaokužiti broj 9.

Velika Narodna koalicija ZA BUDUĆNOST CRNE GORE.

NE DAMO SVETINJE!

 

 

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ko su sad baćuškovići?

Da nije „ruskih špijuna u Crnoj Gori“ u Ukrajini ne bi bilo rata niti bi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.