četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / „ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“ : SUMRAK DIKTATORA

„ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“ : SUMRAK DIKTATORA

Početkom januara ove godine planetu je,  preko društvenih mreža, obišao biblijski snimak krsnog hoda ( litije) sa Žabljaka,  kroz durmitorsku mećavu, na čelu sa narodnim guslarom Isakom Simićevićem. Bila je to najava i simbol probuđenog i pobunjenog naroda koji ne da svoje svetinje. Sinoć, oko pola noći, planetu je obišao jedan drugi snimak koji bi se mogao nazvati sumrak diktatora.

U sredini Milo Đukanović, vas pokisao, ni traga od njegove drčnosti.  Sa desne strane ministar iz Pračice, „bijeli orao“, koji je za jedan dan pocrnio. Lijevo od Đukanovića  crna kutija Crne Gore premijer Duško Marković, koji ne diže pogled sa zemljice crne. Nema šampanjca, nema dvorske i partijske svite, nema „komita“ koji su obećavali nove traktorijade za srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu. Samo mrtva tišina i tuga najtužnija oko odlazećeg diktatora. Čak ni u tom trenutku nije smogao snage da čestita  pobjednicima, već je najavio da se „borba za poslaničke mandate nastavlja“, valjda kroz institucije sistema.

Ali najtragikomičniji je bio pokušaj skandiranja prisutnih aktivista DPS-a: „ Ne damo državu“.  Nažalost, još ne shvataju da Milo i njegova klika ne brane državu, nego svoje fotelje, svoju basnoslovnu imovinu, svoje tajne bankovne račune i nebrojene privilegije. „Novi civilizacijski  krug“ koji je gospodin Đukanović obećavao raspršio se kao  mjehur od  sapunice, i sveo se na onaj zid od 2m koji okružuje imanje Mila Đukanovića u Kočanima kod Nikšića.

Upozoravali smo diktatora da ne udara na crkvu, da je ona ne uništiva i da uvijek vaskrsne kad napadači pomisle da su je pobijedili. Uostalom i osnovana  je na vaskrsnuću Hristovom,  i traje 2000 godina. I komunisti su vodili taj rat, ne vjerujući u nebesa nego u Marksa i Engelsa, pa  SPC u Crnoj Gori nikad nije bila jača nego danas, a komunista nema.

Nama Pljevljacima sinoć je bilo puno srce radosti,ali i tuge zbog neljudskih postupaka pojedinih sugrađana, u odbrani poslednjeg Balkanskog diktatora. Gdje li je bio i kako se osjećao naš čuveni specijalac Sramenko, koji se pročuo nakon prebijanja vladike Metodija na mostu u Đurđević Tari? Da li se stidi predsjednik OO DPS-a koji je čitavo vrijeme podržavao progon SPC i otimanje svetinja, a djecu je poslao na školovanje u Beograd ? Tamo su Srbi, a u Crnoj Gori Dukljani, Beograd je zajednički, a Crna Gora samo njihova.

Šta čeka predsjednik Opštine Igor Golubović te ne podnosi ostavku nakon poraza sa više od 5000 glasova u korist opozicije? Sa kojim legitimitetom on može voditi ovu Opštinu naredne 2 godine? Je li podnio ostavku satiričar i humorista Dejan Miličić, direktor RTV Pljevlja nakon svoje uzaludne podrške  aktuelnom režimu? Šta čeka načelnik CB Pljevlja Dragan Slavulj te ne pušta na slobodu, na pravdi Boga zatočene Slavka i Đola Kljajevića, Miroslava Vojinovića  i Zorislava Lekovića? Zar još nije shvatio da se ovaj narod oslobodio straha i da će jednoga dana odgovarati počinioci i nalogodavci prebijanja  Ognjena Mijatovića, maltretiranja i povređivanja Aleksandra Tošića. Isto tako moraće se snositi odgovornost za maltretiranje  učesnika litija, nebrojena privođenja na informativne razgovore i otpuštanja sa posla. Politizacija i diskriminacija vojnika, podoficira i oficira vojske Crne Gore, na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, od strane ministra Boškovića, takođe ne smije ostati bez sudskog epiloga.

Ako neko misli da će odlazeći diktator mirno predati vlast grdno se vara, ali time će samo produžiti svoju agoniju. Narod je pobijedio.

 

Velika Narodna koalicija ZA BUDUĆNOST CRNE GORE  

ODBRANILI SMO  SVETINJE!

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za budućnost Pljevalja: Mladi ljudi će imati budućnost u našim Pljevljima!

Saopštenje DF-a Pobjednička koalicija „Demokratski front – Za budućnost Pljevalja – Milan Lekić“ juče je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.