sreda , 28 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Za osam NVO potpisani ugovori vrijedni 20.000 evra

Za osam NVO potpisani ugovori vrijedni 20.000 evra

Danas je predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović potpisao  sa predstavnicima pljevaljskog civilnog sektora ugovore o finansiranju projekata nevladinih organizacija za 2021. godinu. Za ove projekte opredjeljenja su sredstva Budžeta opštine Pljevlja u iznosu od 20.000 eura. Za narednu budžetsku godinu predviđeno povećanje, kazao je Golubović dodajući da je opredjeljuje značajnu podršku razvoju preduzetništva i ženskog preduzetništva, te da su sredstva Opštine Pljevlja za ove namjene za narednu godinu uvećana sa 18.000 na 30.000 eura.

Golubović kazao je da  je zadovoljan što podrška pljevaljske lokalne uprave civilnom sektoru ne izostaje i da se tom saradnjoma unaprijeđenje kvaliteta života u Pljevljima.

„Pojačano učešće civilnog sektora i građanskih aktivista u javnom i društvenom životu grada je za nas u lokalnoj upravi veoma važno, pa vjerujem da će benefiti vaših projekata za koje će Opština Pljevlja pružiti bespovratnu finansijsku podršku, biti vidljivi i dostupni građanima, jer su iz potreba građana i nastali“, kazao je Golubović.

On je kazao da je prioritetna oblast za finansiranje projekata NVO u Pljevljima bila briga o mladima, zaštita starijih lica, lica sa invaliditetom, zapošljavanja, zaštite životne sredine, kulture, te je posebno zadovoljan što je od osam projekata koji će se finansirati sredstvima Opštine Pljevlja, njih pet usmjereno na brigu o mladima, „jer je ostanak svakog mladog čovjeka u Pljevljima veoma važan za sve nas i činimo sve napore da ih raznim aktivnostima i ulaganjima zadržimo u rodnom gradu“.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DOO „Vodovod“: Obavještenje o prekidu vodosnabdijevanja potrošača

Zbog izvođenja radova na otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži, dana 27.09.2022. godine sa početkom od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.