nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Za ostanak i povratak u Brvenicu neophodna konkretna ulaganja

Za ostanak i povratak u Brvenicu neophodna konkretna ulaganja

„Selo Brvenica nalazi se u neposrednoj blizini grada Pljevlja, udaljeno 15-tak kilometara. Danas ovo je jedno od najnaseljenijih sela u našoj opštini. Nažalost svi smo svjedoci iseljavanja, a Brvenica koja među rijetkim selima i dalje živi i što je najvažnije održava veliki broj mladog stanovništva je godinama zapostavljenja od strane lokalne uprave“ istakao je Ljubiša Krvavac.

On navodi da je u dolini rijeke Ćehotine, zemljište izuzetno plodno, što pruža veliki potencijal za razvoj poljoprivrede, naročito zemljoradnje. Polja kukuruza, brojni plastenici i obrađene površine nedvosmisleno upućuju na to. Ipak, ovakvo bogatstvo prepušteno je stihijskom propadanju, zbog nemarnosti nadležnih organa. Mještani Brvenice, naročito oni mladi koji su odlučili da ostanu na selu i nastave ono što su njihovi roditelji započeli, pitaju se da li je ovakav tretman Opštine prema njima uzrokovan prostom nemarnošću, nedostatkom vizije i želje za razvojem ovog kraja, da li njihov rad i trud ustvari borba sa vjetrenjačama, da li se sve na kraju svodi na lične i partijske interese, da li je ovo čisto politički potez, kada je poznato da već godinama u Brvenici Demokratska partija socijalista nema podršku, da li je ovo signal da se i ono malo obradive površine treba prepustiti stihiji i propadanju, da li je ovo znak da se i ovo selo treba napustiti i ugasiti, navodi Krvavac.
Prije svega nužno je urediti putnu infrastrukturu koja u svom trenutnom stanju evidentno više podsjeća na prolaz za tenkove i oklopna vozila a ne na put za automobile. Stoga, Krvavac apeluje na lokalnu upravu da se na vrijeme preduzmu neophodne mjere da bi se sačuvao opstanak Brvenice i ostanak njenih mještana.

About novinepv

Pogledajte i

“Temelj za bolja Pljevlja”: Rodna ravnopravnost u Pljevljima samo na papiru

Ovih dana smo svjedoci koliko je u našoj Opštini zanemarena rodna ravnopravnost i pravo žena …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.