nedelja , jul 3 2022
Početna / Vijesti / Politika / Za spas Pljevalja – Koalicija Pokreta za Pljevlja, DNP-a i Prave Crne Gore

Za spas Pljevalja – Koalicija Pokreta za Pljevlja, DNP-a i Prave Crne Gore

Juče je, u susret lokalnim izbora zakazanim za 27. maj, formirana koalicija Za spas Pljevalja koju čine Pokret za Pljevlja, Demokratska narodna partija i Prava Crna Gora, a u nazivu liste su Vladislav Bojović, dr Novica Stanić i Marko Milačić.
Isključivi razlog za formiranje ovakve koalicije je izostanak političkog raspoloženja da se formira koalicija od svih opozicionih stranaka u Pljevljima, izuzev Demokratske Crne Gore, koja je predala odborničku listu prije početka razgovora. Nepremostiva prepreka bila je namjera i odluka jednog čovjeka da po principu „treća sreća“, ponovo bude nosilac liste, iako je već dva puta to bio bezuspješno.
Sve smo učinili da se nađe adekvatna politička ličnost koja bi bila prihvatljiva za sve koalicione partnere i koja bi predstavljala novo političko lice u Pljevljima i Crnoj Gori. Željeli smo da to bude mlađi čovjek sa novim idejama i nepotrošenom političkom biografijom. Vjerujemo da će tu novu snagu i sveže političke ideje našoj koalicijidonijeti Prava Crna Gora i njen lider, gospodin Marko Milačić.

Na tragu takve ideje dogovorili smo se da nosilac liste naše koalicije u Pljevljima bude Vladislav Bojović. Uvjereni smo da će snaga Pokreta za Pljevlja i Demokratske narodne partije udružena sa Pravom Crnom Gorom dobiti podršku građana Pljevalja koja će biti odlučujuća u borbi protiv aktuelne vlasti u Pljevljima.
Naš izborni slogan „Za spas Pljevalja“ u stvari je vapaj građana Pljevalja da se bukvalno, u poslednjem trenutku, ovaj grad i njegovi stanovnici, sa svim njegovim prirodnim bogatstvima, otrgnu iz ruku organizovane kriminalne grupe, koja drži vlast u Crnoj Gori bezmalo 30 godina.
Ako se tome doda namjera DPS-a da Crnu Goru uvede u novi zapadni civilizacijski krug, a u sklopu toga i njegova antisrpska politika oličena u progonu Srpske pravoslavne crkve, srpskog jezika, ćirilice i svega što ima atribut srpski, odnosno svega što ima obilježje istorijske i prave Crne Gore, onda ne sumnjamo da će odgovor građana Pljevlja biti ZA SPAS PLjEVALjA!
Informativna služba koalicije Za spas Pljevalja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

spajic i milatovic

Spajić i Milatović osnivaju Pokret Evropa sad

Bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *