ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Za Vidovdan trobojka na mostu na Tari i mural pljevaljskim junacima sa Košara

Za Vidovdan trobojka na mostu na Tari i mural pljevaljskim junacima sa Košara

Pravoslavna omladina Pljevlja najavila je da će na Vidovdan, 28.juna, razviti zastavu trobojku dugu 400 m na mostu na Tari, odakle je krenula borba za odbranu svetinja, i u Pljevljima otkriti mural posvećen Pljevljacima junacima sa Košara. Kretanje prema mostu je u 17 sati ispred Hrama Svetog Georgija na Gukama.  

Posle razvijanja zastave na mostu i slanja cijelom svijetu poruke da se mi naših svetih predaka koji su svoje živote položili za slobodu NISMO ODREKLI, vratićemo se u grad gdje ćemo premijerno otkriti mural našim pljevaljskim herojima Vukomanu Vulu Tešoviću i Predragu Peđi Leovcu koji su svoje mlade živote položili 1999. godine na Karauli Košare u odbrani naše svete Srpske zemlje Kosova i Metohije i tada stekli besmrtnost i svoja imena upisali zlatnim slovima u našoj istoriji. Svi ste dobrodošli da svojim prisustvom uveličate ovo naše malo okupljanje – navodi se u saopštenju za javnost Pravoslavne omladine.

Pozivaju sugrađane da prisustvuju događaju i mole da svi nose maske i držite distancu, po propisima Instituta za javno zdravlje.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Mještani Šula najavili blokadu puta prema Pljevljima ako Opština ne riješi problem prevoza

Naselje je nekada brojalo oko dvije hiljade stanovnika, a danas s okolnim selima oko četiri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.