ponedeljak , maj 10 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Za vozače iz „zaključanih“ gradova uz potvrdu potreban i ugovor o radu

Za vozače iz „zaključanih“ gradova uz potvrdu potreban i ugovor o radu

Iz Uprave policije danas su saopštili da kada je u pitanju međugradski saobraćaj, kretanje nakon 21 čas, kao i kretanje u dane vikenda je da pored potvrde (koja mora biti izdata nakon 10. marta 2021. godine) koju pravna lica izdaju kategoriji zaposlenih u prilogu moraju zaposlenim biti izdati i: ugovor o radu ili rješenje o zasnivaju radnog odnosa (original ili kopija ovjerena i zavedena od strane pravnog lica), te da dokumenta moraju biti izdata od istog pravnog lica i glasiti na isto fizičko lice- zaposlenog (kao i potvrda)..

-Samo uz ova dva dokumenta zajedno (potvrda i rješenje o zasnivaju radnog odnosa ili potvrda i ugovor o radu), vozačima i putnicima – zaposlenim i ostalim učesnicima u saobraćaju biće od stane policijskih službenika dozvoljen međugradski saobraćaj i kretanje nakon 21 čas i dane vikenda tj. izlazak ili ulazak  u „zaključane“ opštine. U svim ostalim slučajevima, u odnosu na eventualne zloupotrebe ili kršenje usvojene Naredbe i mjera Ministarstva zdravlja, policijski službenici će preduzimeti  zakonom propisane mjere i aktivnosti, navodi se u saoptenju za javnost Uprave policije dodajući da će policijski službenici kontolu otpočeti 11. marta 2021. godine u 12,00 časova, kako bi poslodavci mogli zapslenima izdati nove potvrde i rješenja ili ugovore o radu.

Naredbom o izmjenama Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, propisano je da će se zabrana putničkog međugradskog saobraćaja realizovati za gradove nevedeno u Naredbi kao i u dane vikenda u vremenu od petka u 21 časova do ponedjeljka u 05 časova na teritoriji čitave Crne Gore.

Imajući u vidu navedeno službenici Uprave policije će u cilju sprovođenja Naredbe, kao i u prethodnom periodu na ulazima/izlazima iz opština vršiti detaljnu kontrolu učesnika u saobraćaju i kretanje dozvoljavati isljučivo vozačima koji na to imaju pravo, na osnovu Naredbe u predviđenim slučajevima.

Iz Uprave policije apeluju na sve učesnike u saobraćaju, kao i pravna lica, da se upoznaju sa usvojenom Naredbom i da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima, te da u komunikaciji sa policijskim službenicima doprinesu, da se usvojene mjere i Naredba sprovedu na propisan način.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

NATASA-BAJCETA-ODT PLJEVLJA

Bajčeta:Zadrzavanje zbog napada na sluzbeno lice u vrsenju sluzbene duznosti i ugrozavanja sigurnosti

Zbog krivicnog djela napad na sluzbeno lice u vrsenju sluzbene duznosti izvrseno, dana 7.05.2021. godine, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *