četvrtak , jun 17 2021
Početna / Vijesti / Politika / Zajedničko svim izborima u CG – sirene i kolone automobila, policija nije reagovala

Zajedničko svim izborima u CG – sirene i kolone automobila, policija nije reagovala

Predizborna atmosfera puna tenzija završena je uglavnom u miru. Tri incidenta zabilježena su u tri grada. U Nikšiću, kada je je Vlatko Minić uletio u grupu koja je slavila pobjedu i povrijedio tri osobe a on je zadobio batine od okupljenih. Nažalost, od nepoznatih počinioca u Pljevljima su kamenicama polomljena stakla na prostorijama DPS i SD, kao i u Pližinama na prostorijama DPS-a. Postizborno slavlje mlađih sugrađana u popodnevnim satima bilo je prilično bučno, jer su se često čule sirene automobila, a završeno je nešto posle 23 sata.

Tokom dana više puta povorke automobila sa sirenama kružile su gradom. U pojedinim lokalima u centru grada čula su harmonika i pjesma. U Moćevcu se kratko čule i guslarske pjesme. Dan u gradskom jezgru, centralnim ulicama protekao je u miru. Mnogo ljudi šetalo je gradom a zvuk sirena remetio je uobičajeni ritam tokom pazarnog dana, kada je na ulicama više ljudi. U gradu je bilo i pripadnika policije koji nisu reagovali na česte povorke automobila, niti su regulisale saobraćaj. Kako je dan odmicao bilo je primjeteno da su neke osobo koristile više alkohola. Izgleda da je više grupa slavljenika vozilo gradskim ulicama po svom nahođenju i da ih niko nije kontrolisao.

Pojedini sugrađani putem fejsbuka obratili su se Redakciji Pljevaljskih novina pitajući da li je moguće da Pljevaljskim novinama nije vijest da su u postizbornom slavlju nastradali pojedini građani Pljevalja i njihova imovina? Sugrađanin nije napisao ništa više o incidentu a Uprava policije nije poslala bilo kakvo saopštenje za javnost slične sadržine. Tokom dana pojavile su se glasine da je zamalo došlo do incidenta, u jednom pljevaljskom naselju, kada je tokom slavljeničke povorke automobila jedan sugrađanin pokazao srednji prst, ali da je nakon međusobnog guranja sukob izbjegnut. Na fejsbuku su se pojavili snimci samoinicijativne autolitije kamiona. Iako su partije pozivale na  uzdržanost i mir, slavljenje izbornog rezultata i u kućama neki sugrađani su i 2020. godine oponašali slavlja ranijih pobjednika izbora, koji su pobjede proslavljali povorkama automobila.

Novinar ne može biti u svakom dijelu grada i znati kako se ko ponašao tokom postizbornog dana ali pripadnici policije mogu jer njihov posao je održavanje javnog reda i mira.

Na društvenim mrežama se ponovo pojavile objave o Turcima, fašistima i četnicima.

Na fejsbuk profili crkve Svete Petke objavljen je poziv da se ne pretjeruje u zanosu jer je svaki čovjek svetinja.

-Draga braćo i sestre, primijetili smo da se u zanosu može i pretjerati. Da emocije nekad suze svijest i učini se mnogo toga iracionalnog i nepotrebnog.

Pozivajući se na blagoslov naših arhijereja, molimo vas da ne dozvolite sebi nikakve ispade. Mi branimo svetinje, a svetinja je svaki čovjek, kakvog god da je opredjeljenja; svetinja je i imovina drugoga; svetinja je i svako blago drugog i drugačijeg. Kako reče Marko Miljanov: „Junaštvo je braniti sebe od drugoga, a čojstvo braniti drugoga od sebe!“, navodi se na profilu crkve Svete Petke
Slavljeničke povorke automobila
Slavljeničke povorke automobila

IMG-180cf9a174080eb291075a48a1bdcb2a-V

Noćna kolona automobila sa, Trlice
Noćna kolona automobila sa, Trlice
Današnja objava na fejsbuku
Današnja objava na fejsbuku

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

mijo fotografija 2

Sud odbacio Kadribašićevu tužbu protiv Lekića

Osnovni sud u Pljevljima odbacio je tužbu bivšeg glavnog imama Husein pašine džamije u Pljevljima, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *