nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Zapažen rezultat poslovnih ideja maturantkinja Srednje stručne škole

Zapažen rezultat poslovnih ideja maturantkinja Srednje stručne škole


Sjajan plasman maturantkinja Srednje stručne škole na 11. Poslovnom izazovu Crne Gore, održanom od 22.do 24. januara, ogleda se u idejama koje mogu da se osmisle kao proizvod ili usluga, koji bi u  specifičnim uslovima omogućio ljudima da žive kvalitetnije. Od tri tima maturantkinja dva su se plasirala u prvih 10 ekipa koje su prošle u finale takmičenja.

Učenice odjeljenja Ekonomski tehničar III – 1/IV – 1, JU Srednje stručne škole Pljevlja Nevena Bajić, Svetlana Kljajević i Anđela Milić su vođe tri tima iz Pljevalja.

Poslovni izazov ove godine organizovan je u drugačijim uslovima preko ZOOM aplikacije, ali to nije smanjilo entuzijazam učesnika i euforiju takmičenja. Čestitam Srednjoj stručnoj školi, što stvara kreativne i ambiciozne ljude, kaže maturantkinja Svetlana Kljajević dodajući da su prvog dana učesnici  imali priliku da upoznaju svoje mentore i ostale članove tima, koji su učestvovali u realizaciji samog projekta.

Nakon 36 sati neprekidnog sjedejenja ispred monitora došlo je na red i proglašenje 10 pobjednika koji idu u finale, koje će se održati u Podgorici.

Najbolji plasman, na četvrtom mjestu u ukupnom plasmanu, osvojio je pljevaljski  četvoročlani tim broj 12, čiji je član i Svetlana Kljajević, predstavljajući ideju konkretnog proizvoda „Makse“ – zaštitne maske za smirenje, koja bi u praksi omogućila  ljudima (18+) da pri nošenju zaštitne maske uživaju u mirisu ljekovitih biljaka sa teritorije Crne Gore.

Na 10. mjestu je ideja aplikacija za dijabetičare „DIJAVID“ (dijabetes+covid) petočlanog tima broj 17, u kome je Anđela Milić, koja ističe da ukoliko se realizuje njihova ideja u velikoj mjeri može pomoći dijabetičarima, kojih je svaki dan sve više. Anđela poručuje svima da vjeruju, prvenstveno u sebe, jer samo će tako uspjeti u svemu što požele, pri čemu ne umanjuje značaj napornog rada.

Nevena Bajić, sa ostalim članovima svog tima, i idejom – aplikacija koja pruža ljudima razgovor sa psihologom, sociologom, nutricionistom i trenerom radi poboljšanja kako mentalnog tako i fizičkog zdravlja, zauzela je 17. mjesto. Iako nisu prošli u dalji tok takmičenja Nevena je oduševljena stečenim iskustvom na takmičenju i odlučna je da se prijavi i sledeće godine.

-Zahvaljujemo profesorici Nadi Jović, koja nas je cijelo vrijeme podsticala i davala nam maksimalnu podršku i vjetar u leđa! Da nije bilo profesorice Jović vjerovatno ne bismo poslale prijave i ostvarile ovaj sjajan plasman, kako za nas tako i za našu školu. Dokazale smo da naša škola ulaže u razvoj preduzetništva kao jedne od najznačajnijih vještina ovog vremena, a da mi primjenjujemo stečeno teorijsko znanje u praksi. Ja svim učenicima toplo preporučujem da sledeće godine u što većem broju konkurišu za Poslovni izazov. Neprocjenjivo je upoznati ljude sa jasnim stavovima, ambicijama i ciljevima, pritom to su sve vaši vršnjaci. Razbite zajedno predrasude i utičite na razvoj kako Vas kao pojedinca tako i cijelog društva –  poručuju Svetlana,  Anđela i Nevena.

U uvodnom dijelu, učesnicima se tradicionalno obratio prof. Dr Veselin Vukotić, takmičari su mogli čuti i doc. dr Nenada Vujadinovića koji je poručio da budućnost ne postoji i da su budućnost svi takmičari. Predavači su bili:  izvršni direktor „Dostignuća mladih“ u Srbiji, partner Poslovnog izazova Darko Radičanin, menadžerka Univerziteta Donja Gorica, dr Sandra Tinaj, dr Zoran Đikanović i docent Aleksandar Vujović.

Anđela Milić
Anđela Milić
Svetlana Kljajević
Svetlana Kljajević

FB_IMG_1611695646213

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.