četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Zaposleni u Domu starih u izolaciji

Zaposleni u Domu starih u izolaciji

Iz predostrožnosti

Zaposleni u Domu starih u Pljevljima, koji su u neposrednom kontaktu sa korisnicima te ustanove, zajedno sa direktoricom od subote su u izolaciji zbog predostrožnosti i bolje zaštite korisnika, kazala je za Antenu M socijalna radnica te ustanove Nina Lončar.
„Zaposleni se nalaze u izolaciji u hotelu „Franca“ odakle se službenim vozilom prevoze na rad. Na taj način smo dodatno umanjili rizike od unošenja virusa u ustanovu u ovom kritičnom periodu“, navela je Lončar.

Dodaje da je stanje u Domu zadovoljavajuće te da su pripremljeni na izazov koji nosi koronavirus.

U domu se trenutno nalazi 52 korisnika. Niko od korisnika nije imao simptome koronavirusa, tako da niko do sada nije bio testiran.

„Oni su osjetljiva grupa kada je u pitanju obolijevanje od koronavirus, ali i kada je u pitanju bilo koji virus generalno, tako da smo mi još u vrijeme sezonskog gripa zabranili posjete, a kada je nastala epidemija izazsvana koronavirusom preduzeli smo sve preporučene mjere NKT-a. Korisnicima je zabranjeno napuštanje kruga Doma. Strogo je zabranjen pristup svim trećim licima“.

Lončar je objasnila da se dezinfekcija objekta vrši hlornim preparatima dva puta dnevno, dvorište i prilazi ustanovi kao i vozilo takođe se dezinfikuju.

“U skladu sa procedurama ustanove određen je poseban ulaz na kom su postavljene dezo barijere, sredstva za dezinfekciju ruku, svlačionice za presvlačenje svih zaposlenih u kojem je strogo odvojena garderaoba u kojoj se dolazi na posao i radna garderoba, toaleti za pranje ruku, postavljene temperaturne liste za zaposlene koje se uredno vode prije ulaska na rad”.

Lončar je naglasila da korisnici Doma poštuju socijalnu distancu.

“Korisnici se druže, ali u manjim grupama i odvojeni su na krevetima i stolovima koji su postavljeni na način da mogu komunicirati, ali da nisu u direktom fizičkom kontaktu”, objasnila je Lončar.

Razgovarali smo sa štićenicom doma Ružom Džaković koja je kazala da straha među korisnicima nema. Objašnjava da nije prijatno to što su im zabranjene posjete, ali kako kaže što se mora nije teško.

“Cio svijet je pogođen koronavirusom. Tu smo, imamo sve, ništa nam ne fali. Paze nas i čuvaju. Mi slušamo muziku, sjedimo na terasu, proći će i ovo”, kazala je Džaković.

 

 

Izvor: antenam.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.