utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Zaposleni u Pošti od ponedjeljka u štrajku

Zaposleni u Pošti od ponedjeljka u štrajku

Jedinstveni sindikat zaposlenih u Pošti Crne Gore, koji zahtijevaju uvećanje zarada, organizovaće u ponedeljak štrajk, odlučeno je nakon današnjih pregovora predstavnika štrajkačkog odbora tog sindikata i uprave Pošte.

 (Foto: RTCG)

Iz Jedinstvenog sindikata zaposlenih u Pošti, su kazali da su pregovorima prisustvovali izvršni direktor preduzeća, predsjednik i članovi Borda direktora, direktorica svih regionalnih centara i direktor Regionalnog centra Podgorica, kao i predstavnici drugog sindikata.

Radnici traže povećanje zarada zaposlenima od 30 odsto.

“I pored svih argumenta iznijetih od predstavnika štrajkačkog odbora, nakon tročasovnih pregovora, poslodavac je ostao dosljedan ranije iznijetom stavu da ne može da se izjasni o mogućnosti povećanja zarada dok se ne sačini devetomjesečni bilans poslovanja”, navodi se u saopštenju.

Iz Jedinstvenog sindikata zaposlenih u Pošti su ocijenili da se poslodavac krajnje neodgovorno odnio prema utemeljienom i na argumentima zasnovanom štrajkačkom zahtjevu.

“Štrajkački odbor je donio odluku da nastavi sa započetim aktivnostima i realizacijom štrajka zakazanog za 2. oktobra čemu će i poslodavac biti obaviješten”, piše u saopštenju.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Moguće nevrijeme, povećana operativna spremnost

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.