sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / „Zaposli se- Budi administrator“

„Zaposli se- Budi administrator“

U okviru projekta „Zaposli se- Budi administrator“ realizovana je praktična obuka za rad na konkretnom radnom mjestu administrator/ka. Sedam lica sa invaliditetom je bilo na obuci kod izvođača projekta JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Pljevlja“, partnera na projektu, Srednja stručna škola i NVU „Zračak Nade“ i saradnika na projektu, JU Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“,DOO „Riznica“ i DOO „Vodovod“ Pljevlja.

Obuka je trajala tri mjeseca i sva lica su imala svog mentora koji im je pružao podršku i nadgledao obuku. Kroz ovu obuku različiti dijelovi društva i okoline, kao što su službe, djelatnosti i dokumentacija, postaju dostupniji i licima sa invaliditetom i omogućavaju njihovo aktivnije učestvovanje u svim oblastima društvenog života na ravnopravnoj osnovi, kroz razvoj i primjenu politike pružanja jednakih mogućnosti, posebno u oblastima zapošljavanja i rada.

Projekat „Zaposli se- Budi administrator“ je podržao ZZZCG (Poziv za podnošenje predloga projekata profesionalne rehabilitacije, aktivne politike zapošljavanja i zapošljavanja lica sa invaliditetom). Realizuje ga JU Dnevni centar Pljevlja a partneri su SSŠ Pljevlja i NVU “Zračak Nade“.

zaposli-1-770x472

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.