ponedeljak , maj 10 2021
Početna / Vijesti / Politika / Zavedena policijska diktatura i sahranjena demokratija

Zavedena policijska diktatura i sahranjena demokratija

Jutros ( 27.12.2019.g) u ranim jutarnjim časovima, kad pošten svijet spava, poslanici DPS –a i njegovih satelita sa Rankom Krivokapićem, izglasali su Zakon protiv Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda u Crnoj Gori. Prije toga su uhapšeni poslanici Demokratskog fronta, a ostala opozicija nije učestvovali u glasanju. Tako je i zvanično zavedena ogoljenja policijska diktatura i sahranjena, makar i prividna demokratija. I umjesto da u tom trenutku, na tradicionalni crnogorski način, neko od poslanika zaleleče, u skupštinskoj sali je odjeknuo aplauz. Bruka.

Uzalud su bili apeli : Svetog Vasilija Ostroškog, Vaseljenskog patrijarha  Vatrolomeja, sinoda Srpske pravoslavne crkve, mitropolita Amfilohija, pa čak i pape Franja, sve je bilo uzalud. Aktuelni gospodar Crne Gore i njegova partija uvažavaju samo papu iz jedne ambasade preko puta Morače. Po njihovoj logici Crnoj Gori nije potrebna jedina kanonska, Srpska pravoslavna  crkva.  Policijskoj državi treba policijska crkva, i sve što je urađeno u zadnjih nekoliko mjeseci, od kongresa Demokratske partije socijalista, bilo je u funkciji promovisanja Prve dukljanske pravoslavne crkve registrovane  u policijskoj stanici na Cetinju 2000.godine.

Ništa ovoj bezbožničkoj vlasti ne znači što se na Trojčindanskom saboru, na 40 podgoričkih stepeni, okupilo 20 000 vjernika, i isto toliko na Sv.Vasilijevskom saboru u Nikšiću 21.decembra, po kiši, vjetru i polarnoj hladnoći . Kao što im ništa  ne znači činjenica da sve ankete u poslednjih 30 godina pokazuju da je Srpska pravoslavna crkva najpoštovanija institucija u Crnoj Gori. Zbog toga je juče napravljena policijska blokada Crne Gore, a posebno Podgorice, kako bi  u mrkloj noći, u zgradi koja je do juče bila poslanički dom odnosno Skupština Crne Gore, počinili zločin nezabilježen u  viševjekovnoj istoriji Crne Gore.

Na kraju prisjetimo se riječi Vladike Filareta, koji je govorio: „ Klase, mase i režimi, sve je dolazilo i prolazilo, samo je crkva Hristova opstala“. Ne treba sumnjati da će tako biti i ovoga puta, jer je svaka sila za vremena. Samo čast i bruka živje do vijeka. A bruka je postala zaštitni znak DPS vlasti.

 

POKRET ZA PLJEVLJA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret za pljevlja

POKRET ZA PLJEVLJA: OPET PLJEVLJA I „ČETNIČKE HORDE“

    Ljudi, pa je li ovo moguće? I ovo proljeće u Pljevljima započelo je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *