subota , 13 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Završni ispiti nakon ukidanja mjera NKT-a

Završni ispiti nakon ukidanja mjera NKT-a

SAVJET UCG

Senat Univerziteta Crne Gore donio je odluku da polaganje završnih ispita na organizacionim jedinicama UCG bude organizovano po prestanku privremenih mjera za sprječavanje širenja virusa korona, ukoliko budu ukinute do junskog roka. Takođe, predispitni oblici provjere znanja koji ne budu bili organizovani tokom trajanja mjera, biće održani nakon ukidanja.

Vodeći računa o kvalitetu nastavnog procesa, nakon dostavljenih predloga pojedinih organizacionih jedinica i Studentskog parlamenta, Senat UCG je, na elektronskoj sjednici, donio odluku o organizovanju polaganja završnih ispita i predispitnih provjera znanja tokom trajanja privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa koje je donijela Vlada Crne Gore.

“Po odluci Senata, polaganje završnih ispita na organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore biće organizovano u prostorijama Univerziteta po prestanku mjera, ukoliko one ne budu ukinute prije početka junskog ispitnog roka u skladu sa Akademskim kalendarom za 2019/20. godinu”, navodi se u saopštenju.

Senat je donio i odluku da polaganje predispitnih provjera znanja bude organizovano tokom trajanja privremenih mjera, u skladu sa mogućnostima, na način da one objektivno i kvalitetno izražavaju vrednovanje znanja studenata.

“Predispitni oblici provjere znanja koji ne budu bili organizovani tokom trajanja privremenih mjera, biće organizovani po njihovom prestanku u prostorijama Univerziteta”, navodi se u saopštenju.

Foto: ucg.ac.meFoto: ucg.ac.me
izvor: rtcg.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pljevljaci sumnjičavi oko toplifikacije

Elektroprivreda Crne Gore raspisala je tender za izradu glavnog projekta i odabir izvođača radova za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.