petak , 12 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Zeković: Vlada da obezbijedi poštovanje prava radnika garantovanih Zakonom o radu

Zeković: Vlada da obezbijedi poštovanje prava radnika garantovanih Zakonom o radu

„POTREBNA JE AKTIVNIJA ULOGA DRŽAVE“

 

Potpredsjednik SDP je kazao i da nažalost, i među najuspješnijim preduzećima, ima onih koji u ovom periodu pokušavaju zaposlene ostaviti bez zarade, prisiljavajući ih na potpisivanje aneksa ugovora ili odlazak na neplaćeno odsustvo

Bojan Zeković
Bojan Zeković (Foto: Igor Šljivančanin)

Prema mišljenju potpredsjednika SDP-a, „nije normalno da država pomaže bankama da zarade milione, već mora pomoći zaposlenima da dobiju zarade, za šta je neophodna pomoć privredi“.

„Vlada mora što prije izaći sa predlogom konkretnih mjera pomoći privredi, kako bi se zaustavio ili bar ublažio rast nezaposlenosti. Pomoći, kao što čine sve druge vlade, a ne sa mjerama odlaganja plaćanja obaveza. Dosadašnje mjere Vlade podrazumijevaju samo odlaganje obaveza, dok se dugovi prema državi gomilaju, a prema bankama dodatno rastu. Neophodno je da država pomogne posladavcima čiji je rad otežan, a onima kojima je rad zabranjen nadomjestiti troškove bruto zarada dok zabrana traje, kako bi mogli zadržati zaposlene“, kaza je Zeković.

Potpredsjednik SDP je kazao i da nažalost, i među najuspješnijim preduzećima, ima onih koji u ovom periodu pokušavaju zaposlene ostaviti bez zarade, prisiljavajući ih na potpisivanje aneksa ugovora ili odlazak na neplaćeno odsustvo, što se ne bi smijelo tolerisati.

„Potrebna je mnogo aktivnija uloga države, Vlada mora zaštiti zaposlene, ali i konkretno i bespovratno finansijski pomoći većini savjesnih poslodavaca, posebno mikro, malih i srednjih preduzeća, kako bi mogli preživjeti u situaciji kada im je zabranjen ili veoma otežan rad, i što je najvažnije kako bi mogli sačuvati zaposlene“, kazao je Zeković.

 

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.