ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / ŽIVKOVIĆ: Malo više dostojanstva u porazu

ŽIVKOVIĆ: Malo više dostojanstva u porazu

Poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore Danijel Živković poručio je da crnogorska opozicija nastavlja svoj strmoglavi politički pad, kao da im izborni debakl koji su pretrpjeli u nedjelju na Cetinju, u Mojkovcu, Petnjici i Tuzima, nije bio dovoljna opomena. Da pad nije samo politički, već i moralni, kako kaže, svjedoči i njihovo krajnje nedostojanstveno postizborno ponašanje.

Nakon bolnog poraza, najprije su najavili da neće priznati rezultate izbora! Kada su shvatili da je to samoubilački potez, revidirali su stav i pozvali SD da napravi koaliciju sa njima na Cetinju?! Koliko ih je ovaj izborni debakl učinio nemoralnim, nedostojanstvenim i neprincipijelnim svjedoči i činjenica da se nude partiji i čovjeku koje su nazivali „privjeskom i satelitom DPS-a“, upućivali im jednaku količinu uvreda kao i DPS-u i istovremeno nastavili da bojkotuju Parlament na čijem je čelu upravo predsjednik ove stranke.

Da i od ovog može niže, potvrđuje stranka koja je najveći gubitnik ovih izbora – SDP Ranka Krivokapića. Oni na ivici političkog ambisa prizivaju neki „makedonski scenario“. Izgleda da još nijesu shvatili da ne postoji taj scenarista i režiser koji će stranku u raspadanju dovesti na vlast.

Da je izborni debakl imao uticaj na rasuđivanje pojedinih političkih subjekata, svjedoči i današnji plaćeni oglas Demokrata, kojim svoj bjelodani poraz javnosti predstavljaju kao veličanstveni uspjeh.

Pošto nijesu našli nikog normalnog, čak ni među medijima koji su ih zdušno podržavali u kampanji, da prepozna njihov „veličanstveni uspjeh“, odlučili su da kupe prostor u štampanim medijima i saopšte to što oni misle o sebi, jer ih ne zanima šta o njima misle građani. Čak su uspjeli da smisle kako njihov „rapidan rast“ predstavlja i to što su u Petnjici osvojili – nula mandata?!

A stvarnost je sasvim drugačija – desio im se rapidan sunovrat. U svakom pogledu.

Saopstenje poslanika i odbornika DPS Danijela Živkovića

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.