sreda , 10 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Politika / Bojović:Živković svjestan da je on sam kukavičje jaje koje je DPS podvalila Pljevljima

Bojović:Živković svjestan da je on sam kukavičje jaje koje je DPS podvalila Pljevljima

Napad Danijela Živkovića na vjekovnu Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i na naše udruženje predstavlja vrhunac političkog licemjerja i samoponiženja, zbog čega može isključivo da izazove osjećanje sažaljenja, pa čak i prezira.

Pored toliko poslanika vladajuće koalicije, Danijel Živković iz Pljevalja se prvi našao da napadne litije koje je organizovala Crkva i dopise koje je naše udruženje uputilo najvišim međunarodnim adresama, a koje su posvećene evidentnom progonu jedine kanonske i državotvorne crkve u Crnoj Gori, diskriminaciji Srba i govornika srpskog jezika u Crnoj Gori. Prvi se našao da napadne i naše bilborde na kojima se nalazi poruka sa litija: Ne damo svetinje!, a onda i da iskoristi priliku da na bestidan način lažno optuži i samu Crkvu.

Prije svega, mi nismo „izvjesno“ već stvarno udruženje, koje se posvećeno bavi realizacijom svojih programskih aktivnosti, baš kao što je stvarna činjenica da je Danijel Živković izopšten iz Crkve u kojoj je kršten, nakon što je pristao da učestvuje u progonu i pokušaju njenog gašenja i otimačini svetinja.

Djeluje da je ovim napadom na jedinu istorijsku Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, a onda i na naše udruženje i na poruku: Ne damo svetinje!, Danijel Živković ozvaničio svoju kandidaturu za tzv. episkopa u partijskoj crkvi DPS-a i raščinjenog Miraša Dedeića, što predstavlja jedinstven primjer u savremenoj Evropi i civilizovanim svijetu da jedna partija namerava da pravu crkvu, koja samim tim i ne bi bila crkva, niti bi čuvala pravoslavni identitet Crne Gore.

Nama je jasno zašto Danijel Živković pominje nekakvo kukavičje jaje, pokušavajući da na besprizoran način uvrijedi Crkvu i pravoslavne vjernike. Zato što je duboko u sebi svjestan da je on sam kukavičje jaje koje je DPS podvalila Pljevljima sa ciljem organizovane prevare njenih građana, imajući u vidu da se kao poslanik i visoki funkcioner vladajuće partije nikada nije borio niti izborio za bilo šta što je u vitalnom interesu ove opštine i sjevera Crne Gore.

Ostaće upamćen i po tome što, dok su njegove kolege pokušavale da imitiraju Mila Đukanovića, Živković se fokusirao da imitira Brana Gvozdenovića jer je linijom manjeg otpora zaključio da samo tako može obnoviti mandat. I dok je on četiri godine “skidao” Gvozdenovića, sad je pomislio da može skidati i naše bilborde sa porukom: Ne damo svetinje!, koji ga podsjećaju na izdaju svog naroda i na progon Crkve u kojima svjesno učestvuje.

S obzirom na to da ćemo kao udruženje, koliko je sutra, tražiti i od vlasnika bilbord površina u Pljevljima da nam omoguće zakup površina za naš bilbord: Ne damo svetinje!, preporučujemo Danijelu Živkoviću da iskoristi svoje veze i uticaj da nam ovaj posao olakša, tačnije da spriječi očekivanu opstrukciju, ne bi li bar počeo da se iskupljuje pred Bogom i pred ljudima, ako za to već nije kasno.

Vjerujemo da, kao „veliki junak“ koji bi da progoni Crkvu i otima svetinje, Danijel Živković neće bježati od dalje polemike koju je sam tražio.

Vladislav Bojović, direktor udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Miloš Ković: Zašto EU dozvoljava Hrvatskoj da slavi „Oluju“ i veliča ustaške ideje?

Razumjeti prirodu zla znači spriječiti da se ono ponovi, piše profesor i istoričar u svom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.