sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Zogović: Krivokapić potvrdio da je i dalje spreman da drži kesu DPS-u

Zogović: Krivokapić potvrdio da je i dalje spreman da drži kesu DPS-u

„Poslednjih dana crnogorska javnost opterećena je natjecanjem između bivših i sadašnjih političkih konkubina DPS-a. Trka u dodvoravanju diktatoru, kroz podle napade na Srpsku Pravoslavnu Crkvu između SDP-a koji je van vlasti i SD-a koji je u vlasti dobija tragikomične razmjere. Zebnja i stud uvukla se u redove SD-a kada je Ranko Krivokapić sinoć sa partijskog glasila DPS-a poručio da je u stvari on najbolji zaštitnik lika i djela Mila Đukanovića nudeći se da odmijeni Brajovića bas kako je on nekada njega ražalovao„, saopštio je Milun Zogović, poslanik Demokratskog fronta.

On je istakao da nikada Crkva nije „otimala i zatirala“ nego bi Đukanović, Krivokapić i Brajović da zatru svetu Crkvu i otmu njenu imovinu. Građani su prepoznali sulude namjere dotrajalog diktatora i njegovih političkih trabanata.

„Zato je većinska Crna Gora u mirnim litijama koje organizuje naša Crkva i koje su svojom veličinom i dostojanstvom zadivile cijelu planetu. Svi oni koji vole i poštuju svoju Crkvu, a koji su podržavali DPS, SDP i SD treba da se distanciraju od tih prevaziđenih retrogradnih politika koje bi da prave partijske crkve. Ne može se u isto vrijeme braniti Crkva od Đukanovića i davati podrška Đukanoviću, Brajoviću i Krivokapiću koji bi da otmu tu istu Crkvu koju branimo od njihove sulude politike. To je stvar morala, etike i mentalne higijene. Mrtva očajnička trka izmedju Ivana i Ranka ko će grđe da udari na svetinje. Takmičenje antipravoslavnju i srbofobiji pod lažnom zavjesom odbrane države. Odbrane od njenih građana. Gubitak kompasa, poimanje države kao feuda koji pripada njima a ne narodu. Demonstracija netrpeljivosti, neprijateljstva i mržnje prema tradicionalnoj Crnoj Gori i svim njenim vrijednostima“, rekao je.

On je kazao da je brutalni izraz onog najgoreg što egzistira javnom životom, satkanog od istorijskog falsifikata spakovanog u slameni šešir, radi širenja lažnih vijesti. Formalno rukovostvo SDP-a, ako zaista želi nešto dobro Crnoj Gori mora se odreći barijera i međaša koje im je postavio Ranko Krivokapić i koje sada slijepo slijedi Ivan Brajović i njegov SD. Ako žele da politički prežive.

ZOGOVIĆ

„Ili će jednostavno priznati da su i oni kao i njihov politički otac Krivokapić spremni da do kraja drže kesu DPS-u. Pristajući da dijele sudbinu odlazećeg režima. Sto je očigledno cilj Krivokapića, ako on nije predsjednik ni SDP ne treba da politički preživi. Stvar izbora i političke emancipacije. Bitno je da je tim politikama vrijeme isteklo. Probudila se Crna Gora i ona više ne pristaje na lažne kompromise, a priča o odbrani držve od nepostojećih neprijatelja totalni passe. Pošteno je, da Đukanović i Krivokapić dijele istu političku sudbinu, ipak je dukljanizacija Krivokapićev projekat. A najnovija dešavanja i odgovor naroda najbolja potvrda promašenosti, izopačenosti i neuspjeha koji je na sreću Crne Gore ovih dana doživjela izdajnička ideologija Sekule Drljevića“, zaključio je Zogović.

 

IZVOR: IN4S.NET

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.